En çok şikayet Enez'den
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle yaklaşık bir ay önce kurulan Edirne Turizm Whatsapp İhbar Hattı'na ilk bir ayda en çok şikayetin Enez bölgesinden geldiği belirtildi...

Kente gelen turistlerin istek, öneri ve şikâyetlerini duyurabilmeleri adına Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle Haziran ayının ortasında kurulan Edirne Turizm Whatsapp İhbar Hattı ilgi görüyor. İlk 1 ayda 200 - 250 arası şikâyet geldiği öğrenildi. Şikâyetlerin çoğunluğunun Enez ilçesinden geldiği ifade edilirken, bunların başını sahil şeridindeki çöp ve pislikler ile sivrisineklerin oluşturduğu kaydedildi.
Enez'in yanı sıra Saros Bölgesi'ndeki sahil kıyılarından da benzer şikayetlerin geldiği ihbar hattının ilk 1 aylık bilançosuna göre vatandaşların bu konuda duyarlılık gösterdiği sonucu ortaya çıkarken uygulamanın ilerleyen günlerde daha çok kişi tarafından kullanılacağı ve bunun da kent turizmine olumlu olarak yansıyacağı öngörülüyor.
EDİRNE BELEDİYESİ SORUNLARI HIZLICA ÇÖZÜYOR
Sistemin denetleme görevi görmesi nedeniyle birçok kurum ve işletme üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirirken vatandaşların ihbarları sonucu kentteki eksiklikler hızlı bir şekilde gideriliyor. Özellikle Edirne kent merkezinden gelen ve Edirne Belediyesi'ni ilgilendiren şikayetlerde belediyenin sorunları hızlıca çözdüğü kaydedilirken, bozuk yol ve kaldırım ile işletme şikayetlerine karşı Zabıta ekiplerinin ivediliği, konuya örnek olarak gösteriliyor.
200 - 250 ARASI ŞİKAYET GELDİ
Haziran ayının ortasında kurulan Whatsaap İhbar Hattı'na şu ana kadar 200 - 250 arası şikayet geldiği belirtilirken en çok şikayetin Enez başta olmak üzere Saros Körfezi'nden gelmesi, şu sıralar yüzbinlerce kişiyi ağırlayan sahil kıyılarındaki zorluğu gözler önüne seriyor. Enez ve Keşan belediyelerinin mücavir alanlarındaki sahillerin bilinçsiz insanlar tarafından çöplerle doldurulmasına belediye ekipleri de zaman zaman yetişemezken bu konuda vatandaşlara da büyük iş düşüyor.
SİVRİSİNEKLER BÜYÜK SORUN
Sivrisinek sorunu da şikayetlerin büyük bir bölümünü oluştururken sorunun başlıca nedeninin yerleşim yeri alanlarına yakın çeltik ekimine müsaade edilmesi gösteriliyor. Bu konuda gerekli cezai işlemlerin uygulanmaması sivrisinek sorununu üst seviyeye çıkarırken bu konunun ilerleyen günlerde detaylı bir şekilde ele alınacağı ifade ediliyor.
İHBAR HATTI NUMARASI 0 552 840 22 22
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonu ile yürütülecek olan 0 552 840 22 22 numaralı Edirne Turizm Whatsapp İhbar Hattının amacına uygun çalışması için ihbarlardan ivedilik gerektirenlerin ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırılarak zamanında sonuçlandırılması hedefleniyor.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)