100 Yıllık Zaferi Coşku İçinde Kutladık.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ‘un adına 100 yıldır onur, gurur ve heyecanla kutlanan Zafer Bayramı dün de aynı duygularla bir kez daha kutlandı,

Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 30 Ağustos  1922'de Dumlupınar'da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ‘un adına 100 yıldır onur, gurur ve heyecanla kutlanan Zafer Bayramı dün de aynı duygularla bir kez daha kutlandı, Türk Milleti Ulu Önder ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve minnetle andı.
 
26 Ağustos 1922 tarihinde başlayıp,30 Ağustos günü Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık meydan Muharebesi’nin 100.yıldönümü programı dün saat 10.30’da İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Garnizon Komutanı Yrb Ahmet Ferit Gürbüz ve İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal tarafından Kaymakamlık makamında kutlamaları kabul etmesi ile başladı.
 
Cumhuriyet meydanındaki tören ise Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve siyasi partilerin Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 1.Hudut Taburundan Personel Üsteğmen Ferhat Kıztanır tarafından yapıldı.
Kıztanır, konuşmasında “Asil Türk Milleti, Kahraman Türk Ordusuyla birlikte, varlığına ve vatanına kastedenlere karşı, 100 Yıl önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle, yeniden dirilerek topyekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda, eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır.” İfadelerine yer verdi.

Kıztanır, konuşmasını şöyle sürdürdü ; “Aziz Yurduna ve Bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında, Türk Ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir. İşgal güçleri, girdikleri her yerde adeta tarihi kinlerini kusarcasına kadınımızı, yaşlımıza ve çocuklarımıza dünyada eşine az rastlanır işkence zulüm ve hakaretlerde bulunmuşlardır. İşte böylesine umutsuz görünen, üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda, Mustafa Kemal Atatürk ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak “YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM” parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır. 30 Ağustos Zaferi, Türk Ordusu’na “Silahlı Kuvvetler Günü” olarak armağan edilmiştir.

Türk silahlı kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bilgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve techizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta ulu önder Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz.”
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı şiirlerin okunması ve resmi geçit töreni ile sona erdi.
Tören geçişi sırasında vatandaşlarla Mehmetçiği alkışladı.

 

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri  100 Yıllık Zaferi Coşku İçinde Kutladık.  100 Yıllık Zaferi Coşku İçinde Kutladık.  100 Y?ll?k Zaferi Co?ku ?çinde Kutlad?k.  100 Yıllık Zaferi Coşku İçinde Kutladık.  100 Yıllık Zaferi Coşku İçinde Kutladık.  100 Yıllık Zaferi Coşku İçinde Kutladık.
Yorumlar (0)