Akbaş, girdi maliyetlerinde yaşanan artışa dikkat çekti
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Yenikarpuzlu Kalkınma Kooperatifi Başkanı Reşat Akbaş yaptığı açıklamada; çeltik üretimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Ortalama, 900-950 kilogram arasında verim alınıyor”

Çeltik üretim sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akbaş“Kooperatif olarak, üretim sezonunda hizmetimizi verdik. Çeltikte hasat başladı ve kooperatif bünyesindeki sahalarda iyi verimler alıyoruz. Dönümden ortalama, 900-950 kilogram arasında verim alınıyor. Bazı yerlerde verimler, 1 tonu buluyor. Fiyatlar, 15 TL’nin altına düşmemesi gerektiğini dile getirmiştik ve temennilerimiz gerçekleşti. İnşallah fiyatlarda herhangi bir düşüş yaşanmaz. Hava şartları güzel giderse, üretici üretim sezonunu zarar etmeden tamamlamış olacak.” dedi.

“Maliyet artışları geçmiş yıllardaki gibi olursa,

gelecek yıl için ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz”

“Üreticiler, son dönemde girdi maliyetlerinde yaşanan artışı dile getiriyor. Artış devam ettiği takdirde, gelecek yıl üretim yapabilmeniz mümkün müdür?” şeklindeki soruya cevap veren Reşat Akbaş sözlerini şöyle tamamladı: “100 dönüm çeltik üretimi yapan bir üretici, kazandığı parayla gelecek yıl çeltik ekimi yapabilecek mi? Biz, geçen yılı satın aldık ama gelecek yılı nasıl satın alacağız? Her geçen gün girdi maliyetleri artıyor ve üretimde kullanacağımız ürünleri pahalıya satın almak zorunda kalacağız. İnsanlar, para kazanma derdinde değil, mevcut durumunu korumaya çalışıyor. Üreticinin büyüme gibi bir durumu yok. Kemerleri biraz daha sıkıp, gelecek yıl yine 100 dönüm alan ekebilir miyim kaygısı içerisinde. Eğer maliyet artışları geçmiş yıllardaki gibi olursa, gelecek yıl için ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz. Her şeye rağmen hayırlı bir üretim sezonu yaşanır.”

(Haber: Deniz ÇİL-Gündem saros)

 

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)