Vali Kırbıyık,”Ceviz Ekili Alanlar Her Yıl Büyüyor”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, bölgede ceviz ekili alanların her yıl büyüdüğünü belirtti.

Karaağaç köyünde ceviz ekili alanın 3 bin dönüme ulaştığını ifade eden Vali Kırbıyık, özellikle ürünün bölge halkına da ciddi gelir kazandırdığını söyledi. Tüm dünyada, özellikle salgın sürecinden sonra tarımsal üretimin strateji bir güç haline geldiğini vurgulayan Kırbıyık, konuşmasına şöyle devam etti."Ne kadar çok üretirseniz, kendi gıdanızı ne kadar çok üretirseniz ya da uluslararası piyasalarda ne kadar olursanız bu milli güvenliğinizi de etkiliyor. Diğer alanlardaki gücünüzü de doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla bizim için tarımsal üretim vazgeçilmez derecede önemli bir başlık. Tabii Edirne bu anlamda çok kıymetli bir il. Sahip olduğu coğrafi konum tarımsal verimliliği yüksek arazileri, sulama imkânları gibi hususlar birleştiğinde hakikaten Türkiye'nin diğer yerlerine göre çok daha avantajlı olduğumuzu görüyoruz. “Vali Kırbıyık, Edirne'de üretimi arttırmak için birlikte çalışarak, özellikle de ürün çeşitliliğini arttırmak gerektiğini vurguladı.

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci de bölgedeki ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Her yıl 6 milyon fidan ürettiklerini, ortalama 3 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını anlatan Demirci, ağaçlandırma çalışmaların yanında odun ham maddesi üretimi, ceviz, badem, fıstık çamı gibi türlerle de ağaçlandırma çalışması yaparak yöre halkının refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulunduklarını söyledi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, ''Keşan Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında bugüne kadar 158 adet özel ağaçlandırma projesi gerçekleştirilerek 29.000 dekar alanda ağaçlandırma yapılmıştır. İpsala İlçemizde ise 11 köyümüzde proje sayımız 39 olup bu projelerin toplam alanı ise 14.200 dekardır. Karaağaç köyünde 2007 yılında başlayan özel ağaçlandırma çalışmalarında 990 dekar saha tahsisi yapılmış olup 49 dekar sahipli arazide olmak üzere toplam 1039 dekar proje sahasına kredi ve hibe desteğinde bulunmuştur. Bu alanlar 14.000 adet aşılı ceviz fidanı dikilerek bugün hasatını gerçekleştiriyoruz, Karaağaç Köyünde bu yıl 300 ton ceviz hasadı gerçekleştirilecek olup 15 milyon Türk lirası üzerinde bir gelir elde edilecektir. Bu vesile ile başlangıçtan bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum hasadınız bol kazancınız bereketli olsun'' diyerek konuşmasını tamamladı.

Ceviz hasat etkinliğimiz sonunda Edirne Valisi  Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile katılımcılar günün anlam ve önemine binaen fidan dikimi yaparak, ceviz sahasında hasat gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Vali Kırbıyık,”Ceviz Ekili Alanlar Her Yıl Büyüyor” Vali Kırbıyık,”Ceviz Ekili Alanlar Her Yıl Büyüyor” Vali Kırbıyık,”Ceviz Ekili Alanlar Her Yıl Büyüyor” Vali Kırbıyık,”Ceviz Ekili Alanlar Her Yıl Büyüyor” Vali Kırbıyık,”Ceviz Ekili Alanlar Her Yıl Büyüyor”
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar