Devlet Destekli Damla Sulamayla Çeltikte Yüksek Verim
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Edirne'de, devlet destekli damla sulama yöntemiyle çeltik ekimi yapan üreticiler, yüksek verim elde etti.

Devlet destekli damla sulamayla çeltikte yüksek verim Türkiye'nin çeltik ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Edirne’de, engebeli ve eğimli arazilerin çeltik tarımına kazandırılması ve su tasarrufu sağlamak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce ‘Damla sulama yöntemi ile çeltik yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması’ projesi başlatıldı.

Proje kapsamında bu yıl üreticilere yüzde 75'i hibe olmak üzere 5 bin 200 kilogram tohum dağıtıldı. Mayıs ayında ekimi yapılan tohumların olgunlaşmasının ardından tarlalarda hasada başlandı. Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt da, bu tarlalarda incelemede bulundu. Atilla Bayazıt, damla sulama yöntemiyle ekim yoluna giden üreticilerin iyi verim aldığını belirterek, projeden yararlanarak ekim yapan üretici Necdet Dalgıç'ın dekar başına 872 kilo verim elde ettiğini kaydetti.

Gaytancıoğlu, TMO’nun çektik alım fiyatlarını değerlendirdi: Çeltik fiyatları tam bir hayal kırıklığı Gaytancıoğlu, TMO’nun çektik alım fiyatlarını değerlendirdi: Çeltik fiyatları tam bir hayal kırıklığı Üreticilere yönelik projeler geliştirmeye devam ettiklerini dile getiren Bayazıt, "Çiftçimiz yaptığı çeltik hasadı sonrasında 20 dekar cammeo çeltik çeşidinden 63 randımanlı 17 bin 450 kilogram verim elde etti.

Aldığı sonuçlardan çok memnun olduğunu ve bir sonraki yıl tekrar damla sulama çeltik ekeceğini belirtti" dedi.Haber Merkezi

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Devlet Destekli Damla Sulamayla Çeltikte Yüksek Verim Devlet Destekli Damla Sulamayla Çeltikte Yüksek Verim Devlet Destekli Damla Sulamayla Çeltikte Yüksek Verim
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar