Sonsuza Kadar CUMHURİYET!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümü kutlamaları Türkiye’nin dört bir köşesinde olduğu gibi İpsala’da da coşku içinde kutlandı.

KUTLAMALAR CUMA GÜNÜ BAŞLADI.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümü kutlamalarına Cuma günü saat 12.30’da Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

FENER ALAYI DÜZENLENDİ

İpsala’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları kapsamında, Fener Alayı yürüyüşü Cuma günü akşamı saat 19.00’da Müftülük binası önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na doğru meşaleler, bayraklar ve marşlar eşliğinde; İlçe Kaymakamı Ömer Sevgili, Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile halk katılımıyla gerçekleşti.

Cumhuriyet Meydanı’na gelindiğinde, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ömer Sevgili, “99 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ demesi üzerinden 99 yıl geçti. Bu uğurda aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. ”dedi.

Ardından sahneye çıkan Grup7’li konser vererek İpsala’da Cumhuriyet coşkusunu yaşattı.

SEVGİLİ, KUTLAMALARI KABUL ETTİ.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 99. yıl dönümü kutlamalarına bugün saat 10.30’da İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili’ nin kutlamaları makamında kabul etmesiyle başladı.

BAYRAMA YOĞUN İLGİ VARDI.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99.yılı kutlama programına İpsala Cumhuriyet Meydanında devam edildi.

Saat 11.00’de İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Garnizon Komutanı Yb. Ahmet Ferit Gürbüz ve İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal tarafından törene katılan öğrencilerin, öğretmenlerin ve halkın bayramını kutlamaları ile başladı.

SEVGİLİ, GENÇLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam önemini belirten konuşma İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili tarafından yapıldı

Konuşmasına Cumhuriyet Bayramını kutlayarak başlayan İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, ”Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşımızın büyük zaferle sonuçlanmasından sonra, Atatürk Türk Milletinin yapısına en uygun olan Cumhuriyeti bizlere armağan etmiştir. ”dedi.

Konuşmasının son bölümünde öğrencilere seslenen İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, ”Ulu önde Mustafa Kemal Atatürk, “Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz” demiştir. Hem Atatürk’ün gösterdiği yolda emin adımlarla yürümeniz hem de devletimizin daha da güçlenmesi için sizlere büyük görevler düşüyor”

Cumhuriyet, sadece bir yönetim anlayışı değildir! Bir yaşam tarzıdır. Cumhuriyet, yönetimden sağlığa, tarımdan ekonomiye, spordan eğitime hepsini içinde barındırır. Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte Cumhurbaşkanımızdan Muhtarlarımıza kadar olan kademelerdeki kişilerin belirlenmesi vatandaşlarımızın oyları ve iradesiyle oluşmaya başladı. Geleneksel tarımdan modern tarıma geçildi. Sanayi ekonomisine ağırlık verilmeye başlandı. Fabrikalar açıldı. Kısaca Cumhuriyet’in ilanı devletimizin gücüne güç kattı.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, gençlere ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz’ vasiyetini bıraktı.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. ”dedi.

ETKİNLİKLER…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümü kutlamalarına günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunması, okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi, ”Cumhuriyet Güneşi ”isimli gösterinin sunulması ile devam etti.

Folklor gösterileri ile devam eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümü kutlamaları resmigeçit ile sona erdi.

Havanın güzel olmasını fırsat bilen İpsala halkı bayramı seyretmek için Cumhuriyet meydanına akın etti. 

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHUR?YET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHURİYET! Sonsuza Kadar CUMHUR?YET!
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar