Gönüllerdesin ATAM!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 84. yıl dönümü olan 10 Kasım 2022 Perşembe Günü tüm yurtta olduğu gibi ilçede de düzenlenecek törenle anılacak.

 Program, 10 Kasım Perşembe Günü Saat 08.55’de Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önüne Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Siyasi Partiler ve Kamu Kurumları çelenk sunumu ile başlayacak.

Çelenklerin sunulmasının ardından tören yöneticisinin anonsu ile Saat 9.05’te iki dakikalık saygı duruşunda bulunulurken Belediye Hoparlörü ve İtfaiye Teşkilatınca sirenler çalınacak, akabinde İstiklal Marşı okunurken bir yandan da bayrak yarıya indirilecek.

 Bütün resmi, özel kurum ve kuruluşlar güneşin batışına kadar bayraklarını yarıya indirilmiş şekilde bulunduracak. Güneşin batış saatinden itibaren de tekrar bayrak göndere çekilecek.

Saat 9.30’da Atatürk İlkokulu Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenecek anma programı yine Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşma, öğrenciler tarafından şiir okunması ve 10 Kasım Atatürk’ü anma Haftası ödül töreni ile devam edecek. Öğrencilerin, “Anılarda Atatürk” canlandırmasını sergilemesinin ardından “Bir Ömrün Hikâyesi” adlı oratoryonun sunumu ile program sona erecek.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar