İzindeyiz ATAM!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

84 Yıldır Özlemle Anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebedi aleme intikal edişinin 84.yıldönümünde düzenlenen programlarla anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 84. yıl dönümü olan 10 Kasım 2022 Perşembe Günü tüm yurtta olduğu gibi İpsala’da da saatler 9.05’i gösterdiğinde büyük bir sessizlik hakimdi.

Program, 10 Kasım Perşembe Günü Saat 08.55’de Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önüne Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Siyasi Partiler ve Kamu Kurumları çelenk sunumu ile başladı.

 “Varlığı bugün bizlerle olmasa da görüşleri geleceği aydınlatmaya devam ediyor. Bugün bir kez daha Ata’nın huzurunda hasretle eğiliyoruz.” Çelenklerin sunulmasının ardından tören yöneticisinin anonsu ile Saat 9.05’te iki dakikalık saygı duruşunda bulunulurken Belediye Hoparlörü ve İtfaiye Teşkilatınca sirenler çalındı, akabinde İstiklal Marşı okunurken bir yandan da bayrak yarıya indirildi. Saat 9.30’da Atatürk İlkokulu Atatürk Konferans Salonu’nda protokol, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımı ile yine Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile program başladı.

 Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürk Orta Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hüseyin Kömür yaptı.

Konuşmasına, “Hayatının son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan eşsiz devlet adamı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün aramızdan ayrılışının 84. Yılında, O’nu artarak devam eden büyük bir özlem, sevgi ve saygıyla anmak üzere toplanmış bulunmaktayız.” Cümleleri ile başladı.

Hüseyin Kömür, sözlerini şöyle noktaladı: “O hep Türk milletine güvendi ve inandı. Tarihte büyük devletler kuran, tarihe yön veren, tarihi okumaktan çok yazmayı seven, yüksek bir medeniyet seviyesine sahip olmuş Türk Milletinin büyüklüğüne inanmış ve Türklüğü ile hep gurur duymuştur. Bugün, bizlere düşen görev, Atatürk’ün yolundan, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için, 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeli, O’nun hayalleri ile yaşamalı, ülkülerini yaşatmalıyız.” Konuşmanın ardından günün anlam ve önemine uygun etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğrenciler, “Anılarda Atatürk” ve “Bir Ömrün Hikayesi” adlı oratoryonun sunumu ile ayakta alkışlandı.

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, program sonrası öğretmen ve öğrencileri hazırladıkları anma programı nedeniyle tebrik etti.

ATATÜRK İLKOKULUNU ZİYARET ETTİ.

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Atatürk İlkokulunu ziyaret ederek okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerle görüştü.

Sınıfları tek tek ziyaret eden Sevgili, öğrencilere büyüyünce hangi mesleği seçmek istediklerini sordu. Onlarla sohbet etti.

ESKİ HASTANEDE İNCEMELERDE BULUNDU.

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, daha sonra önümüzdeki günlerde yıkımı yapılacak olan eski hastane binasında incelemelerde bulundu.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM! İzindeyiz ATAM!
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar