Sevgili, ”Emaneti Yücelterek Korumayı İlke Edinmeliyiz”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Kaymakamı Ömer sevgili, 20 Kasım Kurtuluş Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda,” Bugün ise bu büyük mücadelenin bu onurlu, şanlı başarının mirasçıları olan bizler bütün bunları bir emanet bilmeli ve emaneti yücelterek korumayı ilke edinmeliyiz.

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili 20 Kasım İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Sevgili, mesajında ” Bugün 20 Kasım, 100 yıl önce İpsala’mız düşman işgalinden kurtularak özgürlüğe kavuşmuştur.

Kurtuluş günleri, her yıl yeniden ve şevkle gençlerimize; ‘geleceği görmek için geçmişi anlamak gerektiğine’ dair bir şuur vermeye gayret ettiğimiz günlerdir. Milli Mücadele, Anadolu’nun her karış toprağına yüce milletimizin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Milletimize bu mücadele ruhunu veren en önemli unsur; istiklale ve bağımsızlığa duyduğu özlem ve vatan için şehit olma arzusudur. Esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, şehitlik mertebesini kendine şeref madalyası gören ruh, bugün bağımsız, hür istiklalini kazanmış ülkede yaşamak imkânını kazanmıştır. Bugün ise bu büyük mücadelenin bu onurlu, şanlı başarının mirasçıları olan bizler bütün bunları bir emanet bilmeli ve emaneti yücelterek korumayı ilke edinmeliyiz.

Bu duygu ve düşünceyle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, yürekleri vatan aşkı ile dolu aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken tüm İpsalalı Hemşerilerimin 20 Kasım Kurtuluş Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım ”dedi.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar