Balcılar, ”Tarım Kredi Kooperatifi İpsala’ya Fabrikaya Kuracak”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar,2022 yılı çeltik üretim sezonun çeltik üreticileri açısından güzel bir şekilde tamamlandığını açıkladı.

Balcılar, ”Ürünlerimizde hastalık olmaması, doğal afetlerin yaşanmaması ve TMO’nun açıkladığı güzel fiyatlarla bereketli bir sezon geçirdik. Allah bereket versin. Hayırlı yerlere harcamayı nasip etsin ”dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi tarafından İpsala bölgesinde, geniş kapsamlı bir fabrika kurmayı planladığını ifade eden Sedat Balcılar sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin %25 pirincini İpsala bölgesi üretiyor. Hammaddenin en bol olduğu yerlerden bir tanesi burasıdır. Türkiye çapında, Tarım Kredi tarafından 3000 tane mağaza açıyor. Bunlarında pirince ihtiyacı var. İhtiyaçlarını bölgeden karşılamaları için fabrika kurmayı planlıyorlar. Bu konuda, bakanımızdan destek istedik. Kendisi de, işin takipçisi olduğunu bizlerle paylaştı. Bu yıl açıklanan çeltik fiyatları ve bereketin iyi olması nedeniyle, üreticinin yüzünün güldüğünü, herkesin halinden memnun olduğunu bakanımıza ilettik.”

 

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar