Balcılar: “Çeltik Üretiminde, Bu Yıl Verim Ve Fiyatlar İyiydi”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; çeltik üreticileri olarak, iyi bir üretim yılı geçirdiklerini belirtti.

“Sezon bereketli geçti”

2022 yılı üretim sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Balcılar“Bu yıl, bereket ve dekar başına aldığımız ürün anlamında güzel geçti. Diğer yıllara göre, daha fazla verim aldık. Herhangi bir hastalık yoktu ve hava şartları bizlere yardımcı oldu. TMO tarafından açıklanan fiyatlar, umduğumuzun üzerindeydi. Ürünlerin kalitesi de son derece iyiydi. Çeltik üreticileri olarak, iyi bir sezon geçirdik ve herkes az ya da çok para kazandı. Para kazanmadık diyende nankörlük eder.” dedi.

“Çeltik alanları, yüksek fiyatlara kiralandı”

“Çeltik üreticisinin gelecek yıldan beklentisi nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Sedat Balcılar, sözlerine şöyle devam etti: “Çeltik üreticileri olarak, kendi ayağımıza sıkıyoruz. Çeltik alanları, ihaleye çıkartıldı ve yüksek fiyatlara kiralandı. İhalede yerlerin fiyatları artarken, şahıs yerlerinin fiyatlarının artmasına neden oluyor. Devlet bu yıl, %300 zam verdi ve gelecek yıl yine aynı şekilde devam edecek diye bazı çeltik üreticilerimiz düşünüyor olabilir. Ama devlet her yıl, %300 oranında fiyat artışı yapmaz. Mazot fiyatlarında artış yaşanmıştı ve şuanda, 21-22 TL seviyesine kadar düşüş gösterdi. Belki de, fiyatların daha da, düşebileceği dile getiriliyor. Tarlaları ekmemize 6 ay var ve mazot fiyatı artacak mı yoksa düşecek mi bilmiyoruz. Devletimizde üretimi teşvik etme adına, girdi maliyetlerini azaltma mücadelesi içerisinde.”

“Sulama konusunda görüş alışverişinde bulundu”

Balcılar sözlerini şöyle tamamladı: “Hamzadere Sulama Birliği ile ilgili Valimiz başkanlığında toplantı düzenledi. Toplantıda, sulama ücreti ve sulama konusunda görüş alışverişinde bulundu. İnşallah üreticiler açısından hayırlı olur.”  

(Haber: Deniz ÇİL-Gündemsaros)

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar