Eve Dönünce Yakalandı
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Kumdere köyünde, 22 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen olayda, yanına aldığı tüfek ve tabanca ile girdiği kahvede 2 kişiyi öldürüp 2 kişi de yaralayan R.T., geçtiğimiz akşam kıyafet almak için evine gidince yakalandı.

İddiaya göre; aralarında daha önce husumet bulunduğu köy muhtarı Hüseyin Karabatan'ın, amcası Hidayet Karabatan'ın işlettiği kahvede olduğunu öğrenen R.T. yanına tüfek ve tabanca alarak kahveye gitti. R.T. burada Hüseyin Karabatan ve Hidayet Karabatan ile tartışmaya başladı. Kahvedeki vatandaşların araya girmeye çalıştığı tartışmada yanındaki tüfeği ateşleyen R.T., Hüseyin Karabatan ve Hidayet Karabatan'ı başlarından vurdu. 2 kişi kanlar içerisinde yere düşerken, R.T., H.K. ve L.G.'yi de yaralayarak olay yerinden kaçtı. Köydeki başka bir kahveye de giden R.T., daha sonra kayıplara karıştı.

Eve dönünce yakalandı

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Hüseyin Karabatan ve Hidayet Karabatan'ın hayatlarını kaybettiğini belirledi. Yaralılar ise İpsala Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı H.K., buradan Keşan Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek ameliyat edildikten sonra yoğun bakıma alındı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, köyde sıkı tedbir alan jandarma ekipleri, R.T.'yi yakalamak için çalışma başlattı. R.T.'nin kullandığı aracın Kocahıdır köyü yakınlarında terk edilmiş halde bulunduğu iddia edildi. 23 Şubat 2023 Perşembe akşam saatlerinde ise kıyafet almak için evine döndüğü iddia edilen R.T., güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Toprağa verildiler

Öte yandan, hayatını kaybeden Hüseyin Karabatan ve Hidayet Karabatan, Cuma günü  Kumdere köyünde kılınan cenaze namazının ardından Kumdere Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili de katıldı.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)