Tutanak Yerine Senet İmzalamayın
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Türkiye'de birçok vatandaş internet üzerinden alışveriş yaparken eve gelen kargo ile teslim tutanağını imza bölümünü kutucuk şeklinde kesip altına senet ya da evrak yerleştirdiklerini farkında bile olmadan kutucuğa imza attığınız yerde senede imza atı

Dolandırıcıların yeni yöntemi kargo teslim tutanağı adı altında size ibraz edilen belgenin altına, bir senet yerleştirerek attığınız imzayı buraya geçirmek suretiyle dolandırıcılık yapıyorlar. Vatandaşlar, kargo teslim tutanağına imza attıklarını zannediyorlar ama altına yerleştirilen senedi fark etmeden imzasını atmış oluyorsunuz.

MALVARLIĞINIZI KAYBEDEBİLİRSİNİZ

Ancak dolandırıcılar kullandıkları özel bir sistem ile atılan imza ile vatandaşın tüm malvarlığını ve parasını elinden alabiliyor. Kargoyu teslim alırken atılan imza ile dolandırıcılar bono ve çek olarak tabi edilen kambiyo senetlerine imza atmış oluyorsunuz. Bu imzalar nedeni ile vatandaşlar itiraz dahi edemiyor ve mahkeme sürecinde her şeyinizi kaybedebilirsiniz.

UZMANLAR UYARDI

Bu dolandırıcı yöntemi karşısında vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini uyararak uzmanlar, "Kendisi de dahil olmak üzere herkesin kargodan gönderilen kağıdı dikkat etmeden imzaladığını, imzanın altındaki kağıda geçip geçmediğini kontrol etmeli" dedi.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)