Yatılı Hafızlık Kuran Kursu İnşaatı Hızla İlerliyor.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Müftülüğü tarafından hayırseverlerin destekleri ile Bozkurt Mahallesinde başlatılan 5 katlı yatılı hafızlık kuran kursunun temeli hızla ilerliyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İpsala ilçe müftüsü  Ahmet Bayraktar,“Tamamlandığında öğrencilerimizin yatılı olarak barınma ihtiyacını karşılayacak olan kurs binası, öğrenciler için Kur’an-ı Kerim-i yüzünden okuma ve ezberleme ile birlikte dini ilimlerin tahsil edildiği bir merkez olacaktır. Şuan bölgemizde Hafızlık Kur'an Kursu olmadığından dolayı başka illere gitmek zorunda kalan hafızlık öğrencimiz mevcut. Kurs binasının tamamlanması ile bölgemizdeki bu ihtiyacı büyük ölçüde karşılayacak ve çocuklarımızın uzak diyarlara gitmeden kendi memleketlerinde hafızlık yapmalarının önü açılmış olacaktır.”dedi.

Bayraktar,"Kurs, biran önce bitirilip hizmete açılması durumunda İpsala ilçesiyle beraber bölgemizin manevi iklimine büyük katkı verecektir. Zira burada, İslami bilince sahip, güzel ahlakla ahlaklanmış, helal – haram bilinciyle donatılmış çevresine ışık saçan ilim irfanla dolu evlatlarımız yetişecektir. Bunun için kursun biran önce bitirilmesi önem arz etmektedir. Bütün hayri hizmetlerde olduğu gibi yine hayırsever vatandaşların desteğine ihtiyaç duymaktayız. Vatandaşlarımızın geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızdan bunu esirgemeyeceklerine canı gönülden inanıyoruz” dedi..

Yapılacak Kuran Kursu’nun İçerisinde hafızların eğitim göreceği sınıflar, Mescit, yemekhane, yatakhane, spor salonu, konferans salonu, lojman, gençlik merkezi, 4-6 yaş kuran eğitimi, idari odalar bulunacak.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)