Ya Satış, Ya AVM Olacak!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İl Genel Meclisi, İpsala ve Keşan’ın Türkmen köyündeki taşınmazların trampa edilmesini onayladı. Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, İpsala’daki taşınmaza AVM kurulmasının planlandığını açıkladı.

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun 2 ayrı taşınmazın trampa edilmesi hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Yaşar Sasa tarafından sunulan raporda, Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Bayrambey Mahallesi’ndeki 12 bin 286,50 metrekarelik taşınmazın 730,50 metrekarelik kısmı ile Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Türkmen Köyündeki 852 metrekarelik arsanın herhangi bir bedel talep edilmeden trampa edilmesi ile ilgili araştırma ve incelemeleri açıkladı.

 

KOMİSYON UYGUN BULDU

Sasa, İpsala’daki taşınmazın 730,50 metrekarelik bölümünün Maliye Hazinesi’ne, Türkmen Köyü’ndeki taşınmazın ise İl Özel İdaresi’ne ait olduğunu belirterek; “Taşınmazların herhangi bir bedel talep edilmeden baş başa trampa edilmesi komisyonumuzca uygun mütaala edilmiştir” dedi.

TRAMPA OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Sasa’nın sunumunun ardından Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, konuyu komisyon raporu doğrultusunda Meclis Üyelerinin oylamasına sundu. Meclis, taşınmazların trampa edilmesini oy birliğiyle kabul etti.

 

“İPSALA’DA AVM YAPILMASINA KATKI VERECEĞİZ”

Geçmiş, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, İpsala’daki taşınmaza İl Özel İdaresi tarafından alışveriş merkezi yapılmasının planlandığını belirterek; “Ya da ihale ederek şartlı olarak bunu yapabilecek birine satışını gerçekleştireceğiz. Daha önce İpsala Ticaret Borsası’na bu yer teklif edildi. İkili görüşmeler yapıldı ve ihaleye çıkıldı. Fakat ihaleye katılmadılar. Şimdi ise Sayın Valimiz organizasyonunu yapacak. Eğer talipli çıkmazsa İl Özel İdaresi adına alışveriş merkezi yapıp, dükkânları kiraya veririz. İpsala’da bir AVM’nin oluşmasına katkı vereceğiz” dedi. Uğur Akagündüz – Batı Ekspres

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Ya Satış, Ya AVM Olacak! Ya Satış, Ya AVM Olacak! Ya Satış, Ya AVM Olacak!
Yorumlar (0)