Gümrükte Mobil Sistem Devreye Girdi, İhracat Kolaylaştı.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Sınır Kapısı'nda yapılan mobil gümrükleme sayesinde Edirne bölge ihracat yapan firmalar bir başka şehre gidip gümrükleme yaptırmak zorunda kalmıyor. Bu sayede firmalar hem maddi açıdan hem de zamandan büyük kazanç sağlıyor.

Türkiye, kara hudut kapılarını yeniliyor. Yunanistan'a açılan İpsala Gümrük Kapısı'nda Mobil Gümrükleme Noktası hizmete başladı. Yeni kurulan sistem, bölge ihracatçılarını hem zaman hem de yakıttan tasarruf ettiriyor.

İhracat yükü taşıyan tırların gümrük işlemleri kolaylaştı. Hem yakıttan hem de zamandan tasarruf sağlandı. Avrupa'ya açılan İpsala Sınır Kapısı'nda mobil gümrükleme işlemleri başladı.

Bölge ihracatçıları, işlemler için önce Tekirdağ'a gidiyor, ardından Edirne'ye yöneliyordu.

Mobil gümrükleme noktasıyla saatler süren bu yolculuk sona erdi.

Uygulama en çok gıda ihracatı yapan firmaları memnun etti. Sistem sayesinde, Avrupa Birliği ülkeleri ile olan dış ticaret hacminin daha da artması hedefleniyor.

Bölgede işletmesi bulunan Cavit Eser, mobil gümrükleme sayesinde ihracat hızının artığını belirtti.

Firma olarak Avrupa’ya su ürünleri ihracatı yaptıklarını ifade eden Eser, ürünlerin hızlı gümrükleme sayesinde bozulmadan ihracat edildiğini aktardı.

Geçiş hızlarının artığını ve çok memnun olduklarını söyleyen Eser, “Daha öncesinde Enez ilçesinde bulunan fabrikamızda işlediğimiz su ürünlerini hazırladıktan sonra aracımızı Tekirdağ'a yolluyorduk. Sonra tekrar geri İpsala'ya geliyordu ve yurt dışına çıkış yapıyordu. Valimiz öncülüğünde mobil gümrükleme işlemi başlatıldı. Enez'den tırımızı yükleyip sağlık işlemlerini yaptıktan sonra aracımızı İpsala'ya getiriyoruz. Mobil gümrükleme yapıldıktan sonra araç hemen yurt dışına gidiyor. Maddi olarak çok faydaları var. Hem ülke ekonomisine hem de firmalara büyük katkılar sağladığını düşünüyorum. Yetkililere çok teşekkür ediyorum." dedi.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)