Sürücüler Rahat Bir Nefes Aldı
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Yunanistan’a açılan İpsala Gümrük Kapısı önünde yapılan TIR parkı araç yoğunluğunun önüne geçiyor. Park hizmet vermeye başladığından bu yana TIR’ların kuyruk çilesi sona erdi. TIR parkı ayrıca dış ticaretin hızlanmasına da yardımcı oldu. TIR parkı ülke ek

Artık kilometrelerce uzayan tır kuyrukları yok. Avrupa'ya Yunanistan üzerinden giden tırcılar için park inşa edildi.

İpsala İlçesi’ndeki gümrük kapısına yapılan park sayesinde tır sürücüleri rahat bir nefes aldı. Şoförler araçlarını park ettikten sonra sosyal tesiste dinlenip ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Sırası geldiğinde ise gümrük işlemleri için sınır kapısına geçiyor.

İspanya'ya yük taşıyan tır sürücüsü Kadir Celep, parkta tüm hizmetlerin sağlandığını belirtti.

Sürücülerin tır parkı sayesinde rahat bir nefes aldığını söyleyen Celep, “Önceden hep yol boyunda sıra oluyordu. Artık öyle bir şey yok. Burası daha güvenli. Tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. İyi ki yapmışlar. Yolda durduğumuz zaman kaza riski de oluyordu, bunu da yaşamıyoruz. Rahatça istirahatimizi de yapabiliyoruz." Şeklinde konuştu.

Sürücü Ali Yıldız da park alanında dinlenerek yollarına güvenli şekilde devam ettiklerini vurguladı.

Uzun kuyrukların yaşanmadığını ifade eden Yıldız, “Park sayesinde olası kaza riski ortadan kalktı. Sırada beklerken düzensiz göçmenler araçlara girebiliyordu. Bu park alanı sayesinde şoförler artık daha rahat ediyor. Duş, tuvalet ve diğer ihtiyaçlarımızı burada karşılıyoruz." dedi.

(Haber Merkezi)

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)