İpsala’da Örnek Bir Proje Gerçekleştirildi.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Nuri YAŞAR Yazdı

Evet, Yıllardır düşündüğüm hayalimde canlandırdığım bir hayalim gerçekleşti. Mutluluğumu tarif edecek kelimeleri bulamıyorum, şükran ve teşekkür kelimeleri hafif kalıyor.
Yıllar önce başka ülkelerde görüp te imrendiğim, hani bizde de yöneticiler, Kaymakamlar veya başkanlar sabahtan evinden bisikletle çıkıp işine giderken halkıyla selamlaşsa haliyle etrafındakiler de bisiklete binerler, sağlık açısından, ekonomi açısından temiz hava açısında bunlara harcanan milyarlar açısından ne kadar büyük bir teşvik olur diye yazmıştım. Hatta uzun bir aradan sonra dayanamamış bunu yine kaleme almıştım.
Ben bisiklete hem ulaşım aracı hem de baktığım için başkalarının araba ile gittikleri yollara ben bisikletle gider gelirim. Hatta bana “Yaşına başına bakmadan çoluk çocuklarla bisiklete biniyorsun” diye de hep takılırlar.
Son Kaymakam atamalarında gazeteci Abdullah Yılmaz kardeşimden İpsala’ya bisiklete meraklı bir kaymakam geldiğini duyunca bayağı da heyecanlandım hani. İpsala’ya gittiğimde makamda bu konuya çok sıcak ve samimi bir yönetici Kaymakam Ali Uysal Bey ile tanıştım hemen lafı uzatmadan konuyu bisiklete bağladım. Onun öncülüğünde bir hareket başlatılmasını söyledim. Hatta İpsala Enez arasında bir bisiklet turu düzenlenmesini benimde katılabileceğimi söylerken o da turun yapılacağını gülerek beni de davet edeceğini söylediler. Elbette tarifsiz mutlu oldum.
Ve işte bu gün İpsala’da Ali Bey’in önderliğinde başlatılan proje ile hayırseverlerle birlikte bisiklet alma imkânı olmayan tam 300 çocuğa bisiklet alındı. Önlerinde kaymakam ve belediye başkanı tur attılar. Haberin videosu beni tekrar son derece heyecanlandırdı ve mutlu etti.
Sayın Kaymakamım size insanımız adına, çocuklar adına son derece minnettarım. Çünkü benim de bisikletim olmamıştı. Siz bu gün 300 çocuğa 300 bisikleti vermekle 300 çocuğun kalbine girdiniz. Ana babalarının kalbine girdiniz. Bu 300 çocuk elbette bir başlangıç ve son derece teşvik edici adım. Bunların arasında belki de İpsala’yı hatta ülkemizi temsil edecek sporcular da var. Ayrıca sağlıklı nesillerin başlangıcı sağlıklı çocuklar ile olur. Bisikletin sağlık ve sağlık harcamaları üzerindeki önemini burada tekrar yazmaya gerek görmüyorum. Zira beraberinde ekonomik tasarruf da çok önemli. Tüm bunları birlikte düşündüğümüzde yaptığınız hareketin önemi daha da büyüyor.
Sayın Belediye Başkanı Mehmet bey kardeşim, sizin de bu konuya yakından ilgilendiğinizi ve sıcak baktığınızı biliyorum. Artık şimdi Çocuklarımız için ve bisiklet kullanan yetişkin insanlarımız için bisiklet yolları yapımına vakit kaybetmeden geçilmesi teşvik edici yönüyle de gerekir. Sizin bunlara da başlayacağınıza inanıyorum.
Son cümlem, Sayın kaymakamımızdan belediye başkanımıza ve tüm hayır kişi ve kurumlarımıza gerçekleşen hayalim ve çocuklar için bir kere daha teşekkürü borç bilmekteyim

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)