Yeni Dükkânlar Görücüde
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Dükkân tanıtım toplantısında konuşan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Çarşamba pazarından sonra Cuma günleri de Doğal Ürünlerin satılacağı ikinci bir Pazar kurmayı düşündüklerini açıkladı. Kerman, ”Buradan dükkan almak için bir çok neden bulunduğuna

Yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Kapalı pazar yeri dükkânları için düzenlenen tanıtım toplantısı Cuma Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Saat 15.00’de başlayan toplantıya İpsala Ticaret Borsası Başkanlığı, İpsala Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığı, İpsala ve Keşan Banka Temsilcileri, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve Belediye Meclisi Üyeleri katıldı.

İpsala belediye Başkanı Mehmet Kerman, dükkânlar hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra sırası ile temsilcilere söz hakkı vererek esnafın konu ile ilgili soru ve görüşlerini aldı.

“İPSALA’NIN KALBİ BURADA ATACAK”

Kerman burada yaptığı konuşmada,” İlçemizin geçmiş dönemiyle, son üç yıldır gözle görünen farklar yaşanmaktadır. Bu gün itibariyle geçmiş dönemlerde temeli atılan ve gelecek nesillere bırakacağımız eserlerin açılışını yapma zamanıdır.

Bunlardan bir tanesi de on dört, on beş ay önce temelini attığımız Kapalı Pazar Yeri projesidir. Pazar yerimizin güzel bir örneği Trakya yok.35 yıl önce Hasan Solak zamanında yapılmış pazar yerimiz miladını yitirmiştir, bundan sebep uygun Kapalı Pazar Yeri ihtiyacı duyduk. Biz bu projeyi yapacağız dediğimizde Pazar yerinin içinde bulunan 70 dükkan sahibimiz bize sonsuz destek de bulunarak, hiçbir zorluk çıkarmadan 3,4 gün içinde orada bulunan dükkanlar yıkıldı. Bu proje bu gün onların sayesinde bu kadar çabuk oldu. Vatandaşlarımız artık modern dükkânlarda işletmelerini sürdürecekler. Hava sıcak yada soğuksa üstü kapalı bir alanda müşterilerine cevap verecekler. Buradan dükkan almak için bir değil birden fazla neden var. Bir slogan ürettik. “İpsala’nın Kalbi Burada Atacak” sizin de gözle görebileceğiniz taksi durağını hemen yanı başına koyduk. Hemen aşağıya köy minibüslerimizi, İpsala-Keşan minibüslerimizin duraklarını oraya koyduk. Şehir işletmeleri otobüslerini hemen yanı başına koyduk. Yine arkasına kendi imkânlarımızla 3000m2 aldığımız otoparkımız var. Şehir içerisinde trafiği azaltmak için, esnafımızın zor durumda kalmayacağı şekilde tek şeritli park yapılacak, ama bizim yerimiz imkânımız olmadığı için şuan park yapan vatandaşlarımıza ceza kesemiyoruz. Kapalı Pazar Yerimizdeki alan şehir içindeki sıkışıklığı azaltacak, otopark yasağı için uygun bir alan. Bu sıcakta, soğuk havalarda vatandaşımızdan cüzi paralar alacağız, buradaki esnafımızın çalışması için buradaki fazla trafiği o tarafa vereceğiz. Bu yeri aynı zamanda otopark olarak kullandıracağız.

“CUMA GÜNLERİ ORGANİK YÖRESEL ÜRÜN PAZARI KURMAK İSTİYORUZ”

Konuşmasında İpsala’ya yapılan diğer yatırımlardan örnekler vererek sürdüren Kerman,” İlçemiz nasıl pirinci ile alınıyorsa, meşhur Çarşamba pazarı ile de anılıyor. Günde değişiklik yapma gibi bir düşüncemiz yok, biz bu güne ilave yapıyoruz. Daha sağlıklı yaşamak ve doğal ürünlere ilgi ve alaka gösterenler içinde Cuma günleri de yöresel ürün pazarı oluşturacağız. Kendisinin yetiştirdiği ürünler dışında, fabrikasyon bir ürünün satışına izin vermeyeceğiz. Organik pazarı yaşatmak için siz ilçe halkımdan çok büyük destek istiyoruz.

 İpsala gümrük kapısını bu zamana kadar iyi kullanamadık. Şimdi bunu fırsata dönüştürme zamanı geldi geçiyor bile. Oradaki Türk radyocularına böyle bir pazar kurulduğunu bildireceğiz. Ve Batı Trakya’daki Türk soydaşlarımızı buraya davet edeceğiz. Ve çevre belediyelerden yöresel pazarımıza servisler kaldıracağız.

Hemen yanı başında 800 yıllık Tarihi Hamam’ımızı restore ettiriyoruz. Bunu Tarım müzesi olarak yapmayı düşünüyoruz. Kapalı Pazar Yeri’mizin hemen yanı başında tarım müzesi olacak. Buradan dükkan almanız için ne kadar çok sebep var. Hemen bitişiğine talimatlarını verdim yeni bir proje başlatıyoruz. Bir proje bitmeden öteki projeye hazırlık yaptırıyoruz. Hemen yanı başına yapacağımız 1 yıl sonra yani görevimiz bize vermiş olduğunuz yetki bitmeden bu dükkânları da, yeni yapacağımız dükkânları da hizmete açacağız. Bu yeni dükkânları alacaklara kolaylık sağlayacak bankacılarımız da burada.5 yıl,7 yıl,10 yıl kredi imkânlarına sağlayacak bankacılarımız burada.

Almak isteyen vatandaşlarımız bankacılara sual sorabilir diye bu toplantıya davet ettik. Şimdi yeni yapacağımız projede iki banka şubesi için alan oluşturulacak. Aynı zamanda iki büyük mağazaya cevap verecek, büyük market türü alışveriş yerleri yapılacak. Alt kısmı da üstteki dükkânların bodrum katı olacak. Bu dükkânların çalışması için bu projeler ihtiyaç, bunun ikinci katı da ilçemizde çok büyük ihtiyacı olan avukatlarımıza daha modern hizmet vermeleri için 1+1 dediğimiz ofisler yapacağız, iş adamlarımıza ofisler yapacağız, muhasebecilerimize ofisler yapacağız.3. katımızda artık belediye düğün salonumuz hizmet verememektedir. Bizim yemekli bir düğünümüz olduğunda bu kapalı düğün salonumuz cevap veremediğinden düğün salonu yapacağız, düğün salonumuzun hemen yanı başına da tiyatro salonu, toplantı salonu yani çok amaçlı salon, sinema salonu yapacağımız bir salon oluşturulacak. Üstü de güzel havalarda düğün yapılacak, yağmur yağdığında vatandaşım mağdur olmasın diye aşağıda düğün yapacak. Sizin buradan dükkân almanız için pek çok neden olacağını söylemiştim, bunları size tek tek sıraladım. Bankacılardan aldığımız destek sayesinde, onlarla yaptığımız görüşmeler sonucu kira öder gibi 5 yıllık,7 yıllık,10 yıllık krediler ile ödemenizi kolaylaştırmak, size ve ailenize destek vermek amacıyla cebinizden çok cüzi miktarlar çıkarak dükkân sahibi olmanızı kolaylaştırmak amacındayız. Esnaf ve sanatkârlar odasıyla yaptığımız toplantı, bankacılarla yaptığımız toplantı sonucu güzel imkânlar sunuyoruz. Şuanda faiz oranlarının yüksek olmasına rağmen iş yeri edindirme kredisi için bölge müdürlükleri ile yaptığı çalışmalar sayesinde İpsala’ya özel bir fiyatlandırma aldılar. Bunun müjdesini de banka müdürlerimiz buradayken rahatlıkla söylüyorum. Bu sadece İpsala belediyesine ve İpsala vatandaşlarına özel bir faiz oranıdır.

Esnaf kefalet kooperatifi başkanımız İlhan Bey Halk Bankası ile esnafımıza destek vermek amaçlı yıllık faiz oranı %5 böyle bir kredi imkanını sağlıyor. Esnaflık yapmak istemeyen vatandaşlarımız buradaki dükkanları yatırım amacı ile alsın, dükkân alamayan vatandaşlarımıza kiraya versin. Buradan alacakları kira geliriyle çok rahat kredilerini ödeyebilirler. Burada 65 dükkanımız var.65 dükkanımızın içerisinde kafeteryalar, çay ocakları, lokantalar, nalburların olacağı hatta ofis olarak kullanılabilecek. Bu dükkanların hepsi doğalgazlı eylül sonu ekim başı gibi İpsala’mız mavi alevle tanışacak. Bu dükkanları almak isteyen vatandaşlarımızın hepsini hayırlı uğurlu olsun.

2.Etap TOKİ konutlarımızı İpsala’ya getirdik. TOKİ’lerimizden ev almak isteyen vatandaşlarımız, pazartesi itibariyle bu evlerden satın alabilir. Buradan ev satın almak isteyen vatandaşlarımıza da duyurulur. Burada önümüzde hafta olmasa dahi ondan sonraki çarşambaya da Pazar yerimizi yetiştirirsek hayırlısıyla Pazar yerimizi açacağız. Bu Pazar yerimizde mühendislerimizin çalışmalarıyla 160 pazarcılarımıza da yer hazırlanıyor. Bunların bir tanesi 10 m2 alanlar içerisinde yer alacak. Buradan yer almak isteyen pazarcı esnafımıza da duyurulur.“dedi.

Toplantıda İpsala Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi temsilcisi olarak katılan yönetim kurulu başkanı İlhan Dalkıran; “kira öder gibi dükkân sahibi olacaksınız 5 veya 10 yıl sonra dükkânınız sizin olacak. Biz esnaf Kefalet olarak size destek vereceğiz eğer kooperatifimize borcu olan mükelleflerimiz varsa eş veya çocuklarının üzerine yeni esnaf kredisi imkânı sağlayacağız. Dükkân alacak esnaflarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İpsala Ticaret Borsası Başkanlığı temsilci yönetim kurulu başkanı İbrahim Girgin ise, İpsala’da tarıma dayalı bir gelir olduğu konusuna dikkat çekerek, “ İpsala ticari anlamda da bir gelir elde etmeli. İpsala’da değişim başladı ve bunu dışarıdan gelen yabancılar fark ediyor. Zenginlik nüfus ile başlar. Nüfusumuzu artırmalıyız. İnşallah sanayimizi de en kısa sürede yolun üzerine alıyoruz. Sanayi esnafımızda kazanacak. İpsala Ticari bir merkezde toplanacak. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Şimdiden dükkân sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Banka temsilcileri de sırası ile konuşarak kredi ve faiz imkânlarından bahsetti. Tüm bankacıların üzerinde durduğu tek konu kredi kullanacak sahsın kredi notunun düşük olmaması ve bu konuda sicilinin temiz olması oldu.

Toplantının ardından toplantıya katılan temsilci ve esnaflar Kapalı Pazar yerinde bulunan dükkânları gezdi.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Yeni Dükkânlar Görücüde Yeni Dükkânlar Görücüde Yeni Dükkânlar Görücüde Yeni Dükkânlar Görücüde Yeni Dükkânlar Görücüde Yeni Dükkânlar Görücüde Yeni Dükkânlar Görücüde
Yorumlar (0)