19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşku İçinde Kutlandı.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı cumartesi günü tüm yurtta olduğu gibi İpsala’da da törenlerle kutlandı.

15 ve 19 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri sportif faaliyetler, gençlik yürüyüşü ve çelenk töreni ile sona erdi

15 Mayıs Pazartesi günü öğrenciler arasında başlayan sportif faaliyetler 18 Mayıs Cuma günü İpsala Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen final müsabakaları ve ödül töreni ile tamamlandı. Burada düzenlenen mini bir programla dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, günün anlam ve önemi belirten şiir, konuşma ve folklor gösterileri sergilendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Savaş Kurtay yaptı.

Kurtay, konuşmasında; “sporun ve spor kültürünün İpsala ilçemizde yayılması sorumluluğunu yüklenen ilçe ilçe müdürlüğümüz, Gençlik Haftası Müsabakalarında ter döken bu pırıl pırıl gençlerimiz gibi ülkemize ve toplumumuza yararlı örnek sporcuların yetişmesi için birçok çalışma yürütmektedir.

Gençler, yarının dünya şampiyonları, yarının yöneticileri ve yarının karar alıcıları olacaklardır. Türkiye’nin paha biçilmez zenginliği, milletimizin yarınları gençlerimiz; tüm planlarımız ve yatırımlarımızın merkezidedir. Çünkü biliyoruz ki, siz gençlere yapılacak yatırım ülkemizin ve milletimizin geleceğine yapılan yatımdır” ifadelerine yer verdi.

Konuşma ve gösterilerin ardından ödül törenine geçildi. Kros, futbol, satranç, dart, masa tenisi, basketbol slalom gibi yarışmalarının yanı sıra resim kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini İpsala İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin, Şube Müdürü Erdem Mısırlı ve İlçe Spor Müdürü Savaş Kurtay verdi.

GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ COŞKULU GEÇTİ

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlama etkinlikleri 18 Mayıs 2018 Cuma günü akşamı saat 21:30’da İpsala Anadolu İmam Hatip Lisesi önünden Cumhuriyet Meydanına kadar Gençlik Yürüyüşü ile devam etti.

Yürüyüşün sonunda Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı söylenmesi ile yürüyüş sona erdi. Yürüyüşe öğrenciler, idareciler ve İpsala halkı katıldı. Vatandaşlar ellerinde bayrak ve meşaleleri ile marşlar eşliğinde coşkuyla yürüdü. Çevreden vatandaşlar yürüyüşe katılanlara alkışlar ile destek verdi. İpsala İlçe Emniyet Müdürü Ekipleri ve personeli çevrenin asayişini sağlarken yürüyüşe eşlik etti.

ÇELENK TÖRENİ İLE SON BULDU

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları 19 Mayıs 2018 Cumartesi günü Saat 10:30’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde Çelenk Sunma Töreni düzenlendi.

Tören çelenklerin sunumu ile başladı. Öncelik olarak İpsala İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü adına; İlçe Spor Müdürü Savaş Kurtay çelenk sundu. Ardından siyasi Parti ilçe başkanlarından AKP İlçe Başkanı Turan Girgin, CHP İlçe Başkanı Av. Ahmet Uğraş Uybaş ve MHP İlçe Başkanı Ramazan Avkıran çelenk sundu. Çelenklerin sunumunun ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Kurtay: “19 Mayıs günü milletimiz için önemli bir gündür”

Daha sonra İpsala İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Savaş Kurtay, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Kurtay, konuşmasında şunları kaydetti:

“ Kurtuluş Savaşının başladığı gün olarak kabul edilen 19 Mayıs günü milletimiz için önemli bir gündür. Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 ‘da Samsuna çıktı ve milli mücadelenin biran evvel başlaması için büyük gayret gösterdi. Havza Genelgesi, Manisa Genelgesi, Erzurum Kongresi ve Sivas Kongresinin ardından işgalcilere boyun eğmeyen Türk Milleti ile Ulusal Kurtuluş Savaşını başlatmış, Türk Milletinin azmi, kararlılığı birlik ve beraberliği ile emperyalist güçlere karşı büyük bir zafer kazanılmış ve Türk Milleti yok olmaktan kurtulmuştur. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.”

Törene; İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Savaş Kurtay İl genel Meclis Üyeleri, Kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yönetimleri, Sivil Toplum Örgütleri, Öğretmenler, öğrenciler ve protokol üyeleri katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlama etkinlikleri İpsala’da çelek töreni ile sona erdi.  

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşku İçinde Kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşku İçinde Kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşku İçinde Kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşku İçinde Kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşku İçinde Kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşku İçinde Kutlandı.
Yorumlar (0)