Psikolojik Danışman Altın, özel eğitim konusundaki bilinmeyenleri anlattı
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Psikolojik Danışman Erkan Altın, ailelerin özel eğitim hakkında bilmedikleri önemli detaylar hakkında bilgiler vererek, bu konuda yaşanan sorunların başında bilgi sahibi olunmamasının geldiğini söyledi.

Sözlerine, özel eğitimin tanımını yaparak başlayan Altın, çoğunluktan farkı olmakla birlikte özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin, bu ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak yetiştirilen personelin, geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleri ile sürdürülen eğitime “Özel Eğitim” dendiğini kaydetti. Bu eğitimlerin, bireylerin özelliklerine uygun olacak ortamlarda verilebildiğine dikkat çeken Erkan Altın“Özel eğitime ihtiyacı olan bireylere sunulan bazı gelişmeler mevcut. Üstün yetenekli olanları yetenekleri doğrultusunda en üst düzeye çıkmasını sağlayan, yetersizliği engele dönüştürmeyi önleyen, engelli bireyi kendine yeterli hale getirerek topluma kaynaşmasını ve bağımsız, üretici bireyler olmasını destekleyecek becerilerle donatılan eğitimdir.  Özel eğitim, Türk Milli Eğitimi’nin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda, özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik bazı amaçlar bulunuyor. Toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini, toplum içinde bağımsız yaşamaları ve kendi kendilerine yeterli bir duruma gelmelerine yönelik temel yaşam becerilerini geliştirmelerini, uygun eğitim programları ile özel yöntem, personel ve araç-gereç kullanarak; eğitim ihtiyaçları, yeterlilikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üst öğrenime, iş ve meslek alanlarına ve hayata hazırlanmalarını amaçlanıyor.” dedi.

“Halkın özel eğitim konusunda bilgi sahibi olmayışı sorunların başında geliyor”

Halkın, özel eğitim konusunda bilgi sahibi olmadığını ve bu nedenle bazı sorunlar yaşandığını dile getiren Altın“Bölgemizde özel eğitim çalışmalarında karşılaşılan problemler mevcut. Özellikle de halkın özel eğitim konusunda bilgi sahibi olmayışı sorunların başında geliyor. Genellikle ailelerin özele eğitime ihtiyacı olan çocuklarının durumlarını kabullenemeyerek onlara nasıl davranmaları gerektiği konusunda yeteri kadar bilinçli olmuyor. Toplumun özel eğitime ihtiyacı olan bireylere nasıl davranması gerektiğini bilmemeleri. Bölgemizde özel eğitim alanında en büyük adım toplumun bu konuda daha çok bilinçlendirilmesiyle gerçekleşebilir. Bu konu çok önemli. Birçok özel insanı verilecek olan eğitimlerde topluma kazandırabiliriz.” diye konuştu.

İlker GÜREL

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)