Gümrük Bayramda Ful Çekti.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Gümrük Kapısı’nda bayram yoğunluğu yaşandı.

Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’nda, Kurban Bayramı nedeniyle uzun kuyruk oluştu.

9 günlük Kurban Bayramı tatilini, Yunanistan’da ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İpsala Sınır Kapısı’nda yoğunluğa neden oldu. Sabah erken saatlerden itibaren çıkış yapmak için İpsala Sınır Kapısı’na gidenler sınırda kuyruk oluşturdu. Bir anda çıkış yapmak isteyen araçlarla dolan gümrükte yaklaşık 3 kilometre kuyruk meydana geldi. Küçük araçların kuyruğu zaman zaman gümrük sahası dışına kadar taştı. Yunanistan’ın sıkı denetim yaparak araçların çıkışlarını uzun sürelerde yapması nedeniyle Türk tarafında kuyruk oluştuğu belirtilirken, sırada bekleyenler ise sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi.

Birçok sosyal medya kullanıcısı İpsala Sınır Kapısı’nda ‘mahsur’ kaldıklarını ve uzun kuyruklarda beklediklerini yazdı. Bazıları ise Yunanistan’da gümrük görevlilerinin grev yaptığını öne sürerek Gümrük Bakanlığı’nın kuyruklara çözüm bulmasını istedi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bir anda çok sayıda aracın gelmesiyle kuyruk oluştuğu, Yunanistan tarafındaki Kipi Sınır Kapısı’nda yeni vize alanların parmak izi kontrollerinin uzun sürmesinden kaynaklandığı bildirildi. Yoğunluk nedeniyle Kipi Sınır Kapısı’nda personel sayısının arttırıldığı kaydedildi.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)