Darcan: Yağış devam ederse çiftçilerimiz daha da sevinecek
Paylaş
Tweetle
Paylaş

TZOB (Türkiye Ziraat Odaları Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Darcan, yağışların devam etmesini beklediklerini söyledi.

Darcan, çiftçiler olarak uzun bir süredir bekledikleri yağışların, geçtiğimiz günlerde toprak ile buluşsa da, yağışların devam etmesini adeta dört gözle beklediklerini kaydetti. Bölgeye uzun süredir yağış düşmediğini belirten Hüseyin Darcan, "Çok uzun süredir yağış yoktu. Tam da buğdaylara gübre atma zamanı geldi. Şuan için yağışın vereceği etken ile ilgili bir şey söylememiz doğru olmasa da, tek dileğimiz yağışın devam etmesi. Çünkü buğdayda tam da gübre atma zamanı geldi. Bu nedenle çiftçimizin yüzü bir nebze de olsa güldü." dedi.

"Umarım devam eder"

Yağışların devam etmesi durumunda, çiftçilerin bu duruma daha da sevineceğini dile getiren Darcan, "Çiftçilerimizin yağmura çok ihtiyacı var. Geçtiğimiz gün toprağa düşen yağmur için ‘Hızır yetişti’ diyebiliriz. Meteoroloji verileri yağışların olacağını söylüyor. Yağışlar bölgemiz açısından önemli. Bizler çiftçilik ile uğraştığımız için bizim için güzel. Bazı insanlar ıslanıyor diye üzülebilir. Fakat bizler, genelde yağmurda çıkıp ıslanmak isteriz. Yani kışı kış gibi, yazı yaz gibi yaşamamız gerekir. Önümüzdeki buğday süreci var. Daha sonra da ayçiçeği ekimleri olacak. Bölgesel olarak çeltik ekimleri de gerçekleştirilecek ancak barajlarda sularımız az. Dolayısıyla suya ihtiyacımız var. Umarım yağışlar, meteoroloji uzmanlarının tahminlerinde belirttiği gibi devam eder." diye konuştu

Haber: İlker Gürel-Gündemsaros

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)