Halil Sürek’e, alkışlarla veda edildi
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Uzunköprü Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Öner ve 2. Başkan Ünal Çelebi öncülüğünde emekliye ayrılan Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Çeltik Bölüm Başkanı Dr. Halil Sürek için ilçemiz Çakıcı Hotel’de bir veda yemeği düzenlendi.

Veda yemeğine Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Özlem Becan, Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan, Ticaret Odası Başkanı Ercan İhtiyar, Ziraat Odası Başkanı Yıldız Kılıç, Yağlı Tohumlar Başkanı Serhat Altın İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karahan ve çok sayıda çeltik üreticisi katıldı.

 “HALİL HOCAMIZIN SAYESİNDE YÜKSEK VERİM ALDIK”

Yemeğin yenilmesinin ardından ilk olarak konuşan Çeltik Üreticileri Birliği 2.Başkanı ve Çakmak Sulama Kooperatifi Başkanı olan Ünal Çelebi, “41 yıldır bölgeye büyük hizmetleri olan Halil Sürek için burada toplanmış bulunmaktayız. Daha önce bölgemizde üretilen çeltik çeşitlerinde ortalama 500 kilogram verim alınırken, Halil hocamızın geliştirmiş olduğu çeşitler sayesinde bu rakam daha yüksek seviyelere çıktı. Bölgemizden ayrılacak olan Halil hocamız için bir teşekkür yemeği düzenlemek istedik. Bölgeye büyük katkı sağlayan Halil Sürek’e ve katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

SÜREK : “YENİ ÜRÜNLERLE VERİMİN VE ÇİFTÇİNİN REFAHININ ARTMASINI SAĞLADIK”

Daha sonra konuşan Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Çeltik Bölüm Başkanı Dr. Halil Sürek, duygulandığı ve gözyaşlarını tutamayarak yaptığı konuşmasında şunları ifade etti: “İlk olarak bu yemeği düzenleyen ve yanımızda bulunarak bizi yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkür ederim. Şuanda bu ortamda duygulanmamak elimde değil. Ben şunu anlıyorum ki; bu kadar zaman boşuna çalışmamışız Şuanda bizim çeltik üretimimizde devrim yaratan 2 faktör olmuştur. Birincisi ‘Osmancık’ çeşidini rekabet alanına sokarak, çeltik üretilmesini yaygınlaştırdık. Bu şekilde verimin ve çiftçinin refahının artmasını sağladık. Ben her zaman kendimi bir esnaf çiftçiyi de müşteri olarak gördüm. Biz, onların ödedikleri vergilerle işler yaptık, hizmet ettik. Bilmeden, anlamadan kırdığım ve üzdüğüm insanlar varsa haklarını helal etsin. Benim de eğer burada hakkım kime geçtiyse gani gani helal olsun. Ne zaman bir sorunla karşılaşırsanız, bir konuda danışmak isterseniz istediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz. Ben burada olmasam da her türlü yardımcı olmaya çalışacağım.”

Konuşmaların ardından 41 yıllık tarım ürünleri mücadelesi veren ve Uzunköprü üreticisine büyük katkı sağlayan Halil Sürek’e plaketleri ve Uzunköprü’yü anımsatan hediyeleri takdim edildi.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)