İYİ Parti’nin Kongresi 26 Şubat’ta
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İYİ Parti’nin İpsala ilçe kongresinin 26 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 11.00’de İpsala Belediye Düğün Salonunda yapılacağı öğrenildi.

İYİ Parti İpsala İlçe Başkanı Hasan Geçit, sosyal medyadan yayınladığı mesajda ”İYİ Parti İpsala İlçe Başkanlığımızca 26 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 11.00’de gerçekleştireceğimiz 1.olağan ilçe kongremizde sizleri de aramızda görmekten onur duyarım” dedi.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir yaptığı açıklamada; kongre süreci, ekonomik kriz ve Edirne’de yaşanan göç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Ekonomik krizi, herkes evinde, mutfağında ve bütçesinde hissediyor”

Türkiye genelinde en büyük sorunların başında işsizlik ve ekonomik krizin geldiğini belirten Ekrem Demir“Ekonomik krizi, herkes evinde, mutfağında ve bütçesinde hissediyor. Ciddi bir genç nüfusumuz var ama işsiz şekilde gezdiklerini görmekteyiz. Suriye ve Libya’da yaşanan büyük sıkıntılar var. Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle, ülkemize göç çok fazla oldu. Hükümetin açıkladığı rakamlara göre; Türkiye’de 4 milyonu aşkın yabancı yaşıyor. Bunlar bizleri ekonomik anlamda sıkıntıya sokuyor. İYİ Parti olarak, yeni dönemde bu sorunlar yine bizim önceliğimiz olacaktır.” dedi.

“Ülkede yaşayan insanların yüzde 95’i sıkıntı içerisinde”

“TÜİK verilerine göre; Edirne ve ilçelerinde göç yaşandığı görülüyor. Bu konuda, ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Demir, sözlerini şöyle tamamladı: “Trakya, tarım ağırlıklı bir bölgedir. Çiftçimizin durumu ortadadır. Çiftçi; girdi maliyetlerinin yüksek olması ve elde ettiği ürünün para etmemesi gibi büyük sıkıntılar yaşıyor. Edirne olarak, büyük göç veriyoruz. İleriye yönelik iç açıcı bir durum görmüyoruz. İnsanlarımız iş arıyorlar ve iş bulamadıkları içinde başka şehirlere göç etmek zorunda kalıyorlar. Ülke olarak üretmiyoruz, tüketiyoruz. İnsanlar geleceğe ümitsiz bakıyor. Ülkede yaşayan insanların yüzde 95’i sıkıntı içerisinde. İktidara yakın yüzde 5’lik kesim rahat yaşıyor olabilir ama memleketin asıl sahipleri büyük sıkıntı içerisindedir. Yaşanan ekonomik sıkıntı ve işsizlik konusunda herhangi bir önlem alınmıyor.”Haber Merkezi

 

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri İYİ Parti’nin Kongresi 26 Şubat’ta
Yorumlar (0)