CHP İl Genel Meclis Üyesi Aliş; “ Ele Var Bizim İnsanımıza Yok Mu? “
Paylaş
Tweetle
Paylaş

CHP Edirne İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş, Edirne’de Sağlık Turizminin geliştirilmesi için çalışmalar yapıldığını fakat yaklaşık 28 Bin nüfusu olan İpsala’nın 1’tane uzman doktorunun olmadığına dikkat çekti.

Aliş yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geçtiğimiz yılsonunda Edirne’de yapılan “Sağlık Turizmi” zirvesinde Trakya’nın Sağlık Turizminin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Trakya ve Ülkemiz için önemli bir gelişme olarak görüyorum. Elbette turizmin canlanması geliştirilmesi ülkemize döviz girişi ekonomi açısından önemlidir. Fakat İlçemizde Yeni yapılan modern binası maalesef dışı seni içi beni yakar misali bomboş durumdadır. Bu kadar modern bir binada 1 tane uzman doktorumuz yoktur. Sadece haftanın belli günlerinde Keşan’dan gelen güne göre değişen 1 uzman gelmektedir. Yaklaşık 28 Bin nüfuslu İlçemiz hastanesi yaklaşık 5-6 yıl öncesine kadar Kadın doğum ünitesi, ameliyathanesi ile insanlarımıza hizmet etmekte iken şuan tahliller Keşan’a gönderilerek yapılmaktadır.

Trakya ve Edirne Sağlık Turizmine hazırlanırken, yani turiste sağlık verme çalışmaları yapılırken kendi insanlarımıza yapılan Keşan’a git, Edirne’ye gittir. İpsala sınır kapısı olan bir ilçedir yılda yaklaşık 2 Milyon turist geçiş yapıyor en azından Edirne Sağlık Turizmi kapsamında İpsala Hastanesi canlandırılsın turistler için İpsala’ya doktor getirilirse bizim insanımızda yanından faydalanır diye düşünüyorum. ”Haber Merkezi

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)