Akşener, Çarşıyı Pazarı Gezdi.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne ziyaretine başladığı İpsala’da vatandaşlara pilav dağıttı. Belediye ziyaretinden sonra Çarşamba pazarını gezen Akşener, esnafların sorunlarını dinledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne ziyaretine başladığı İpsala’da vatandaşlara pilav dağıtırken, Uzunköprü ilçesinde sandalye üzerinden halka konuşmada “Ekonomi yanıyor” diyerek Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan'a yüklendi.

“O beceriksiz damadını ekonominin başından çek kardeşim, çek.Bir tarım bakanı var evlere şenlik” diyen Akşener, esnafın, gençlerin, çiftçinin, asgari ücretlerinin durumunu kimsenin konuşmadığını belirterek, “Birinin ayağı kokuyormuş, ötekinin kokmuyormuş 2 gündür konuşulanlar bunlar. 1 aydır konuşulanlar bunlar. Biz bundan bıktık” diye konuştu.
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Edirne'deki ilk durağı İpsala oldu. İpsala Belediyesi önünde İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, İYİ Parti İlçe Teşkilatı ve vatandaşlar tarafından karşılanan Akşener, İYİ Partili İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal'ı makamında ziyaret etti. Ünsal tarafından İpsala'da yapılan Belediyenin yaptığı işler ve projeleri hakkında bilgiler verilmesinin ardından kendisine İpsala Pirinci ikramında bulunuldu.  Genel Başkan Akşener daha sonra Meclis üyeleri ve partililer ile fotoğraf çekildi.
Akşener buradaki konuşmalarında, “Meclisteki grup konuşmalarında iktidar partisinin İpsala'da yaşayanların hayatıyla ilgili bir konuşma olmuyor. Biz Türkiye'yi karış karış ilçe ilçe gezerek sıkıntıları Meclise taşıyacağız. Dertlerin çözümü üzerinden yarışmalıyız” dedi. Akşener Türkiye'deki futbol ile ilgili bir soruya da şu cevabı verdi: 
“SİYASETÇİ TAKIMI SPORA EL UZATMAMALI”
“Siyasetçi takımı ben dahil spora el uzatmamalı. Siyaset her yeri ayırıyor tribünü ayırırsa bu çok kötü bir şey. Buradan uyarmak istiyorum.”
Meral Akşener ve beraberindeki milletvekilleri İpsala'da esnafları gezerek hayırlı işler diledi ve ekonomik durum hakkında bilgiler aldı. Cumhuriyet Meydanı'nın belediye tarafından hazırlanan pilavdan vatandaşlara ikram eden Akşener daha sonra İpsala Pazar'ını gezip vatandaşlarla sohbet etmesinin ardından Keşan'a hareket etti.
SANDALYE ÜZERİNDE KONUŞTU
Keşan'da esnaf ve Keşan ilçe başkanlığına ziyarette bulunan Akşener'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Akşener daha sonra Uzunköprü ilçe teşkilatını ziyaret ederken, vatandaşlarla görüştü. Gazi Caddesi'nde sandalye üzerinde vatandaşlara seslenen Akşener; şunları söyledi:
“Biz bir şey yapmaya çalışıyoruz. Türkiye, komşunun komşuya kardeşin kardeşe, kuzenin yeğene düşman olduğu, birbirinden koptuğu bir süreçten geçiyor. Değerlerimizin üzerinden yapılan bir kutuplaştırmayla asıl mesele, çiftçinin durumu, asgari ücretlinin durumu, esnafın durumu, tencere kaynatamayan kadının durumu, üniversitede okuyan çocukların hali, üniversite bitirip de mezun olduktan sonra iş bulamayan gençlerin halini konuşan yok. Birinin ayağı kokuyormuş, ötekinin kokmuyormuş 2 gündür konuşulanlar bunlar. 1 aydır konuşulanlar bunlar. Biz bundan bıktık. 
“BU GEZİLERİ DEVAM ETTİRECEĞİM”
Dolayısıyla nasıl esnaf dolaşıyorum ben şimdi, esnaf için müşteri veli nimettir doğru mu? Seçmen de siyasetçinin veli nimetidir. Seçim yok, herhangi bir şey yok, niye bu kadın buralarda geziyor diye soruyorsanız. Sizin derdinizi, taleplerinizi, isteklerini meclis kürsüsünden her hafta Salı günü anlatacağım, kimin ayağı kokuyor, kimin ki kokmuyor asla tek kelime etmeyeceğim. Birbiriyle dövüşmeye devam etsin ağalar ama Allah şahittir, inatla söylüyorum, bu gezileri devam ettireceğim, ilçe ilçe, mecbur kalacak ağalar buraya gelmeye. 
İlk rahatsızlık muhteremden oldu. Bugün çok rahatsız olmuş, diyor ki İYİ Parti 2023'e kadar zor kalır. Ona seçmen karar verir. Rahmetli anacım derdi, kol kırar kadar gülermiş, dolayısıyla ona seçmen karar verir. Sayın Erdoğan; çapsız danışmanların sesini dinlemek yerine gel burada buradaki pastanede çalışanları dinle, gel burada dönercinin çalışanlarını dinle. Jöleliden akıl fikir alacağına gel buradaki esnafı dinle, çiftçiyi, hayvancıyı dinle. Diş hekimine gel orayı dinle, milletin ağzının yarısı boş. 
Bu dördüncü ilim. Gezdiğim 4 ilde de benim yaş grubumun çoğunun ağzında dişi yok çünkü çektirmiş yaptıramamış, çünkü öncelikleri farklı. Önceliği, torunu, çocuğu, kızı. Bugün İpsala'da bir yaşlı hanımla, genç bir kadınla karşılaştım, 5 yıldır kocası işsiz kadının, diyor ki; 'kayınpederimin emekli maaşıyla 5 yıldır geçinmeye çalışıyoruz.' 5 senedir işsiz bir babası var. Saraylar'da Smoothie içeceği, yok öyle yağma. İlçe ilçe, esnaf esnaf gezeceğim, hepsinin rahatını bozacağım ve Allah'ın izniyle göreceksiniz burada herkes tur atacak, siz de beğendiğiniz oy vereceksiniz. Ahdettim, seçmen veli nimet olacak. Alıştılar ceketlerini asarak seçim kazanmaya. Yok öyle, yağma. 
“TARIM BAKANI VAR EVLERE ŞENLİK”
Buradan o çapsız danışmanlarının diliyle konuşan sayın Erdoğan'a sesleniyorum; ekonomi yanıyor. O beceriksiz damadını ekonominin başından çek kardeşim, çek. Çünkü hayvancılığı öldürdü. Bir tarım bakanı var evlere şenlik. Telefon bağlıyor, cep telefonu ineklerin, öküzlerin kulağına. Halbuki süt inekçiliği ölüyor Türkiye'de. Bugün dinledim, yem pahalı, diyorlar ki baytara para yetiştiremiyoruz, yani veterinere ve sütün kilosu, harcadığımızı karşılamıyor diyorlar. Süt inekçiliğinin, besi inekçiliğine döndüğü bir Türkiye'deyiz. Çiftçinin elinde malının, doğru dürüst ürünün satılmadığı bir Türkiye'deyiz, her evde bir işsizin olduğu bir Türkiye'deyiz, Üniversite öğrencilerinin, bu devlete, bu yönetenlere güvenmediği bir Türkiye'deyiz. Beka beka diye geziyorlar ya. Asıl beka yarınına güvenmeyeni, bizi yönetenlere güvenmeyen, dolayısıyla devletiyle ilgili güven sorunu olan o çocuklardır beka sorunu. Eşin dostun çocuğuna iş var, garibanın çocuğuna iş yok. Bu düzen değişecek.
Madem ki Trakya'dayız. Ben de madem ki Rumeli kızıyım, Trakya kızıyım, bir şey daha değişecek. Atatürk'ün anasına, kendine sövmek serbest, sayın Erdoğan'a laf etmek 2 seneden başlıyor, bu da değişecek. Allah her birinizden razı olsun. Esnaf elini sıkmak üzere gezdim, aldım bilgileri, Salı günü abilerin sinirini bozmaya devam. İzlerseniz sevinirim. Eksiğim varsa bildirirseniz ona da sevinirim.”
Akşener, daha sonra Edirne merkeze geldi ve Margi Otel'de karşılandı. Geceyi burada geçiren Akşener, bu sabah esnaf ve partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Kırklareli'ne gitmek üzere Edirne'den ayrılacak. Hudut Gazetesi

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri  Akşener, Çarşıyı Pazarı Gezdi.  Akşener, Çarşıyı Pazarı Gezdi.  Akşener, Çarşıyı Pazarı Gezdi.  Akşener, Çarşıyı Pazarı Gezdi.  Akşener, Çarşıyı Pazarı Gezdi.  Akşener, Çarşıyı Pazarı Gezdi.  Akşener, Çarşıyı Pazarı Gezdi.  Akşener, Çarşıyı Pazarı Gezdi.  Akşener, Çarşıyı Pazarı Gezdi.
Yorumlar (0)