Gaytancıoğlu, doktor açıklarına dikkat çekti
Paylaş
Tweetle
Paylaş

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu yaptığı açıklamada; doktor açığının sadece Keşan’da değil, Edirne ve ilçelerinde de olduğunu kaydetti.

“Hastanelerin içi ve dışı güzel ama içinde doktor yok”

AK Parti’nin sağlık politikalarının iflas ettiğini belirten Gaytancıoğlu“Edirne’nin her ilçesinde, büyük devlet hastaneleri var. İçi ve dışı güzel ama içinde doktor yok. Hasta var ama doktor yok. Hastanelerin bazılarının içerisinde gerekli ekipman var ama bazılarında yeterli ekipman yok. Örnek vermek gerekirse; Havsa’da hastalar kan veriyor ama tahlilleri Edirne’de yapılıyor. Keşan’da güzel bir hastane yapıldı ama her branşta doktor yok. Keşan, Enez ve İpsala’yı besleyebilecek bir çekim merkezidir. Buralardaki branş doktorların sayısının çok fazla olması gerekiyor.” dedi.

“İnsanların paraları olmadığı için acilden hizmet almaya çalışıyorlar”

Okan Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık harcamaları gün geçtikçe artıyor. Bu harcamalar, şehir hastanelerine gidiyor. İnsanlara, büyük hastanelere gittiklerinde kaliteli hizmet alıp-alamadıklarını sormak lazım. Ülkemizin ciddi bir sağlık politikasının olması gerekiyor. Önce koruyucu hekimlik ve aile doktorluğunu güçlendirmemiz gerekiyor. İnsanlar önce hastaneye değil, doktora gitmesi lazım. Ama bizde acile gidenlerin sayısı çok fazla. İnsanlar gündüz hastaneye gitmek yerine gece gitmeye çalışıyor. Çünkü paraları olmadığı için acilden hizmet almaya çalışıyorlar. AKP tarafından bunların görülmesi gerekiyor.”

“Edirne gibi bir yerde doktor açıklarının olması kabul edilebilir bir durum değildir”

Gaytancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Büyük devlet hastaneleri yapmak çok önemli değil. Önemli olan hastanelerin içerisine doktor ve sağlık personeli koyabilmektir. Ama bunu maalesef göremiyoruz. Sağlıkta doktor açığı olduğu gibi ciddi bir yardımcı personel açığı da bulunmaktadır. Edirne gibi bir yerde doktor açıklarının olması kabul edilebilir bir durum değildir. AKP’nin sağlık politikası çökmüştür.”

(Haber: Deniz ÇİL- Gündemsaros)

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)