CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş;
Paylaş
Tweetle
Paylaş

“İlçe Özel İdareleri Kapatılmayacak”

 CHP İpsala İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş, Edirne İl Genel Meclisine sunulan İlçe Özel İdarelerin kapatılması yönündeki teklifin CHP ve İYİ Partili İl genel Meclis üyelerinin oyu ile kapatılmama kararının verildiğini söyledi.

Aliş şunları kaydetti: “Edirne Valiliğinde Şubat ayı İl Genel Meclisi toplantılarından gelen İpsala, Keşan, Uzunköprü, Havsa, Enez, Meriç, Süloğlu, Lalapaşa ilçelerinde bulunan İlçe Özel İdarelerin kapatılması yönünde talebi üzerine Araştırma ve İnceleme Komisyonumuz; Kaymakamlar, İlçe Özel İdareler, Köy Muhtarları ve vatandaşlarla yapılan görüşmeler neticesinde; İlçe Özel idarelerin kapatılması durumunda özellikle köylerde yaşayan vatandaşların, İnşaat izni, Yapı kullanma izni, İşyeri açma ruhsatı ve özellikle dış kapı No öğrenme gibi talepleri için her defasında Edirne il merkezine gitme zorunluluğu yaratacağından ve vatandaşların zaman ve maddi külfet sağlayacağından dolayı Cumhuriyet Halk Parti ve İyi Parti meclis üyeleri yapılan oylamada İlçe Özel İdarelerinin kapatılmaması yönünde oy kullanmıştır.

AK Partili üyeler ise İpsala, Enez, Havsa, Meriç, Süloğlu ve Lalapaşa ilçe özel idarelerinin kapatılıp sadece Keşan ve Uzunköprü ilçelerinin açık kalması yönünde oy vermişlerdir.”

Aliş, son olarak yaptığı açıklamada; 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun madde 6. de İl özel idaresi hizmetleri, vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulur. Hizmet sunumunda engelli yaşlı düşkün ve dar gelirlilerin durumuna uygun yöntemler uygulanır demektedir. Sonuç olarak, Komisyonumuzca yapılan görüşmelerde vatandaşlarımız muhtarlarımızın talebi değerlendirildiğinde ilçe özel idare müdürlüklerinin kapatılması yerine il merkezinde toplanmış bir takım hizmetlerin ilçe özel idarelerine yansıtılmasıyla İlçe Özel İdare Müdürlüklerinin daha aktif hale getirilmesinin vatandaşlarımız yararına daha uygun olacağı kanaati oluşmuştur” diye konuştu. Haber Merkezi

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)