Çiftçinin umudu Yağmurda!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Darcan, "İnşallah Nisan ve Mayıs aylarını iyi atlatırız”

TZOB (Türkiye Ziraat Odaları Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, son günlerde bölgeye yağan yağmur nedeniyle buğday ekiminde büyük bir sıkıntı yaşanmadığını dile getirirken, Bulgaristan'a düşecek yağışın, Meriç Nehri için önemli olduğunu söyledi.

Darcan, bölgede, yağmur yağışlarının yeteri kadar olmadığı için sıkıntılı bir süreç yaşandığını, ancak son yağışların ardından buğday ekiminde, büyük bir sorun yaşanmadığının görüldüğünü belirtti. Ancak yeraltı sularından bir artış olmadığını kaydeden Hüseyin Darcan"Kuyulara ve çeşmelere su gelmedi. Nisan yağmurlarının ne göstereceğini bilmiyoruz. Fakat şu anda bir kuraklık gözüküyor. Şu anda Altınyazı Barajı boş. Hamzadere, Karpuzlu ve İbriktepe’ye zaten Meriç’ten su basıyoruz. Sadece bu barajlardan sulanabilecek yerlere garanti su verilebilecek. Meriç’ten direk su çekenlerde de sıkıntı var. Meriç Nehri'ndeki seviye de, göçmenlerin Yunanistan'a geçerken görüldü." dedi.

"İnşallah Nisan ve Mayıs aylarını iyi atlatırız"

Bölgenin yağışa ihtiyacı olduğunu, ancak Meriç Nehri için Bulgaristan'a yağacak yağışın da önemli olduğunu belirten Darcan"Bulgaristan’ın yeterince yağış alması Meriç Nehri için daha önemli. Meriç’in ana kaynağı Bulgaristan olunca, oraya yağacak yağışlar bizim bölgemizi de ilgilendiriyor. Aksi halde çeltik zora girecek. Allah çiftçimizin yardımcısı olsun. Zor bir sezon gözüküyor. İnşallah Nisan ve Mayıs aylarını iyi atlatırız ve böylece riskimiz olmaz." diye konuştu.

Haber: İlker GÜREL-Gündemsaros

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)