Dikkat!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Zirai Don Tehlikesi Var!

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, 13-17 Mart tarihlerinde soğuk ve yağışlı havaya karşı uyardı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada; "Bölgemizin 15 Mart Pazar günü Balkanlar üzerinden gelen mevsime göre soğuk ve yağışlı yeni bir sistemin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların Pazar günü bölge geneli, Pazartesi günü bölgenin doğusunda etkili olması bekleniyor. Bölgemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenilen soğuk ve yağışlı sistem ile birlikte hissedilir derecede (8-10 C derece) azalacağı be mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta hissedilir derecede azalması ile birlikte normallerinin altına inmesi beklendiğinden başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ VAR

İpsala Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü soğuk hava nedeniyle çiftçileri yaşanabilecek zirai don konusunda uyardı.

İpsala Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yayınladığı duyuruda”Pazartesi gününden itibaren 4 gün boyunca İlimizde zirai don beklendiği bilgisi alınmış olup; Özellikle meyve üreticilerimizin ve tüm çiftçilerimizin Muhtarlığınız sesli yayın araçları ile bilgilendirilmesini rica ederiz”denildi.

Haber MERKEZİ

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)