Kumdere Köyüne Elektrik ve Isı Enerjisi Üretim Tesisi Kuruluyor
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, Türkçim ve inşaatı devam eden elektrik ve ısı enerjisi üretim tesisini ziyaret etti.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, İlçe jandarma Komutanı Veli Kızmaz, Kumdere Muhtarı Hüseyin Karataban ile birlikte inşaatı devam eden tesisi ziyaret etti.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör’e Türkçim Müdürü Serkan Bulanık ile Firmanın İpsala temsilcisi İzzet Kumcuoğlu eşlik ederek yapımı devam tesisle ilgi bilgi verdiler.

TürkÇim, İpsala ilçemizde kuracağı 3 MW’lık biyogaz tesisinde günde 98 ton bitkisel ve hayvansal atığı işleyerek elektrik üretecek Kumdere Köyünde 3 MW kapasiteli Biyogaz ve Organik Gübre Üretim Tesisi Projesi” gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yaklaşık 26 milyon lira değerindeki proje kapsamında, yaklaşık 41 bin metrekarelik alanda kurulacak tesiste hammadde olarak büyükbaş hayvan dışkısı, tavuk gübresi, bitki dokusu atığı (çim silajı) ve tahıl taneleri kullanılacak.

Bölgede bulunan Tavuk Çiftliklerinden ve gıda üretim tesislerinden temin edilecek olan bu hammaddelerden anaerobik fermantasyon yöntemi ile biyogaz elde edilecek. Üretilen biyogazdan, kojenarasyon motorlarıyla elektrik enerjisi üretilecek. Tesiste işlenecek 98 ton/gün bitkisel ve hayvansal atıklardan yılda 22 milyon 513 bin kWh elektrik üretimi hedefleniyor. Ayrıca 26 ton/gün organik katı fermente ürün de elde edilecek. Haber Merkezi

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Kumdere Köyüne Elektrik ve Isı Enerjisi Üretim Tesisi Kuruluyor Kumdere Köyüne Elektrik ve Isı Enerjisi Üretim Tesisi Kuruluyor Kumdere Köyüne Elektrik ve Isı Enerjisi Üretim Tesisi Kuruluyor Kumdere Köyüne Elektrik ve Isı Enerjisi Üretim Tesisi Kuruluyor Kumdere Köyüne Elektrik ve Isı Enerjisi Üretim Tesisi Kuruluyor Kumdere Köyüne Elektrik ve Isı Enerjisi Üretim Tesisi Kuruluyor
Yorumlar (0)