Buğday Alım Fiyatı Açıklandı
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bu yıl ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira ve 1000 lira prim, arpaya ise ton başına 5 bin 500 lira ve 500 lira prim ödemesi yapacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bu yıl ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira ve 1000 lira prim, arpaya ise ton başına 5 bin 500 lira ve 500 lira prim ödemesi yapacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam Kampı’nın kapanışında 2022 Hububat Alım Fiyatlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TMO’nun sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira ve 1000 lira prim, arpaya ise ton başına 5 bin 500 lira ve 500 lira prim ödemesi yapacağını belirterek, prim ödemesinden, ürününü TMO veren Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerin yararlanabileceğini ifade etti.

TMO DETAYLARI AÇIKLADI

Öte yandan TMO 2022 yılı Hububat Alım ve Politikalarını açıkladı. TMO, TÜİK verilerine dayandırarak 2022 yılında buğdayda geçen yıla göre yüzde 10,4 artışla 19,5 milyon ton, arpada ise geçen yıla göre yüzde 48 artışla 8,5 milyon ton olacağı tahmin edilmekte olduğunu bildirdi.

PAZAR GÜNLERİ HARİÇ 6 GÜN ALIM YAPILACAK

TMO’nun, Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 200 işyerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda (190 nokta) alım faaliyeti göstereceğini ifade ederek, “TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanmakta olup üreticilerimiz bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO’ya satabileceklerdir. TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine devam edecektir. TMO iş yerlerinde pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılacaktır. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır. Ürününü lisanslı depolar üzerinden Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO’ya satanlara ödemeler ise peşin olarak yapılacaktır” denildi.

LİSANSLI DEPOYA MUAFİYAT VAR

Açıklamasında, üreticilerin lisanslı depolara ürün teslim etmesi halinde; yüzde 2 stopaj, yüzde 2 SGK prim kesintisi muafiyeti, 25 TL/Ton nakliye desteği (750 TL’ye kadar), araç başına 25 TL analiz desteği, depo kira ücreti desteğinin yanında T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ürün bedelinin yüzde 75’ine kadar sıfır (yüzde 0) faizli 9 ay vadeli kredi kullanma imkânları bulunmakta olduğunu ifade eden TMO, “Üreticilerimizin TMO’yu tercih etmelerinin teşvik edilmesi amacıyla 2022 yılı hububat alımlarında; Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale ÇKS kaydı bulunan üreticiler cins ve kota sınırlaması olmadan bu ürünleri TMO’ya satabileceklerdir. TMO işyerleri veya lisanslı depolar üzerinden TMO’ya buğday ve arpa satan üreticilere ton başına Buğdayda 1.000 TL, Arpada ise 500 TL ilave hububat alım primi verilecektir. Üreticilerimizin bu uygulamadan yararlanmaları için ürünlerini 1 Eylül tarihine kadar TMO’ya satmaları gerekmektedir” denildi.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)