“Trakya’da İlk Defa Para  Basılan Yer, İpsala’dır”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

“Enez ve İpsala, Tarihi Zenginliklere Sahiptir”

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç yaptığı açıklamada; Enez ve İpsala’nın tarihi anlamda zengin ilçelerden biri olduğunu belirtti.

“Enez, Edirne’nin tarihi eser kapasitesi anlamında en zengin ilçesidir”

Enez’in tarihi anlamda zengin bir ilçe olduğunu belirten Beksaç, “Enez, Edirne’nin tarihi eser kapasitesi anlamında en zengin ilçelerinden biridir. Lalapaşa ve Enez, tarihi miras konusunda en iddialı ilçelerdir. Enez, yıllardır kazılmış olmasına rağmen yeterli tanıtımı yapılamamıştır. Hak ettiğini alamamıştır. Enez, sadece kazılan yer değildir. Enez’de çok önemli bir Trak kimliği ve arkeolojik potansiyeli var. Ama bu zenginlikler bilinmiyor ve tanıtılamamıştır. Keşan, İpsala ve Enez, birbirini tamamlayan 3 ilçedir. Dolayısıyla, bu 3 ilçenin birlikte ele alınması gerekiyor.” dedi.

“Trakya’da ilk defa para basılan yer, İpsala’dır”

Engin Beksaç sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgede, İpsala en fazla unutulmuş ilçelerden biridir. İpsala’nın enteresan tarihi kimliği vardır. Eğer tarihi zenginliği tanıtıldığı takdirde, İpsala önemli bir turizm merkezi olabilir. İpsala’da gerekli kazı çalışmaları için destek olunmalı. Edirne merkez kurulmadan önce, İpsala’da yerleşim vardı. Trak krallarının yerleşimleri vardı. Trakya’da ilk defa para basılan yer, İpsala’dır.

Daha sonra Enez’de basılmaya başlanıyor. O bölgede, Osmanlı dönemine kadar gelen bir miras var. Önemli olan bu mirasın ortaya çıkartılması lazım.” (Haber: Nilüfer Çelik-Gündemsaros)

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)