TANAP’ın hibe desteğinden yararlanmak için son tarih 23 Ağustos!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Ajans Trakya Yetkilisi Tahir Demirel, Keşan ve İpsala’nın öncelik kapsamında yer aldığı TANAP Hibe Programı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Trakya Yetkilisi Tahir Demirel, Keşan ve İpsala’nın öncelik kapsamında yer aldığı TANAP Hibe Programı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Demirel: “Programda Kurum, STK ve ÇKS kaydı olan çiftçilere  % 95 oranında, KOBİ’lere ise %70 oranında hibe desteği var!”

Ajans Trakya Yetkilisi Tahir Demirel, TANAP Projesi’nin inşaat sürecinde yerel halkın yaşam kalitesini iyileştirerek bölgede sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak amacıyla, TANAP Sosyal Ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) 2. Etap çağrısında, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne,  Edirne geçiş güzergahlarında yer alan, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar ile KOBİ’lerin destekleneceğini belirtti.

Sahte danışmanlık hizmetleri konusunda uyarı!

Demirel, başvurularının 23 Haziran 2017 tarihinde yayınlanıp, son başvuru tarihinin 23 Ağustos 2017 olduğunu,  programda Kurum, STK ve ÇKS kaydı olan çiftçilere  % 95, KOBİ’lere ise maksimum %70 oranlarında destekler olduğunu söyledi. Konuşmasına devam eden Tahir Demirel, Keşan ve İpsala hattından geçen doğalgaz boru hattındaKeşan (Aşağızaferiye, Yenicami,  Bahçeköy, Büyükcami, Çamlıca, İzzetiye, Mahmutköy, Şükrüköy), İpsala ( Esetçe, Hıdırköy, Kapucu, Korucuköy, Sarıcali, Turpçular) yerleşimlerinin avantajlı olduğunun altını çizerek, Keşan ve İpsala bölgemizdeki yerel yatırımcılar, kurumlar, muhtarlıklar, çiftçiler, STK ve KOBİ’ler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu söyledi. Demirel, başvuru yapacakların dolandırıcılık ve mağduriyet yaşamamaları için, Hibe Programı kapsamında bölgeye gelebilecek olan sahte danışmanlık hizmetleri hakkında dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Çağrı programına başvuru yapmak isteyenler, uygun başvuru sahibi olup olmadıklarını ve proje fikirlerinin program öncelikleri ile örtüşüp örtüşmediği hakkında bilgi alabileceklerini söyleyerek, 0 544 586 16 97 numaralı telefondan ulaşabileceklerini belirtti.

Küçük Ölçekli Program süresi 6 ay

Son olarak Tahir Demirel, programa ilişkin şu bilgileri aktardı; “Küçük Ölçekli Hibe Programı: Destek Miktarı: Teklif edilen projenin toplam bütçesi azami 200.000 TL, Destek Oranı: KOBİ’lerde %70, Diğer Uygun Başvuru Sahipleri için %95, Program Süresi: 9 ay. Orta Ölçekli Hibe Programı: Destek Miktarı: Teklif edilen projenin toplam bütçesi asgari 200.000 TL ve azami 1.500.000 TL, Destek Oranı: KOBİ’lerde %70, Diğer Uygun Başvuru Sahipleri %95, Program Süresi: 12 ay. Programlar İçin Uygun Başvuru Sahipleri: ‘Yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu (STK), kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, kooperatifler, birlikler,  vakıflar, meslek odaları, federasyonlar ve birlik konfederasyonları, ulusal ve uluslararası kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, üniversiteler, KOBİ’ler (sadece tüzel kişiliği olan Mikro ve Küçük Ölçekli İşletmeler),  Köy Muhtarlıkları, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, İl / İlçe Özel İdareleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları (YİKOB),  Okul Aile Birlikleri ile Tarım Bilgi Sistemine-TBS (ÇKS, AKS, TÜKAS, TÜRKVET, vb) kayıtlı olan Gerçek Kişiler.”

Haber Merkezi

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)