Hasat Başladı…
Paylaş
Tweetle
Paylaş

TMO Buğday Siftahını Yaptı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğünce, ülke genelindeki yaklaşık 260 iş yerinde hububat alımlarına başlanıldığı öğrenildi.
İpsala Toprak Mahsulleri Ofisi Pazartesi gününden itibaren buğday ve arpa alımına randevu sistemi ile başladığı öğrenildi.

RANDEVULAR BAŞLADI

AK Parti İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş, İpsala TMO Ajans amirliği 2022 yılı hububat alımlarının Pazartesi günü başladığını ve alım sezonunun hayırlı olmasını diledi.

AK Parti İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş,” Toprak Mahsulleri Ofisi İpsala Ajansını ziyaret ederek Hilmi Narcu müdürümüzden buğday alımı ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Ton başına 6.050 TL ve ürün kalitesine göre 1000 lira primin verileceği buğday alımlarına bugün itibariyle başlanılmıştır. Üreticilerimize hayırlı olsun ”dedi.
 
İLK BUĞDAY GELDİ

İpsala Toprak Mahsulleri Ofisi’ne 2022 yılının ilk buğday teslimi Fatih mahallesinde ikamet eden İsa Seven tarafından yapıldı.

BUĞDAY HASADI BAŞLADI

Buğday hasat sezonunun başladığını belirten Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, buğdayın şu anki durumunun iyi gittiğini, 15 gün içinde hasadın biteceğini ve ortalama 400 kilogram verim beklediklerini söyledi.
Buğday hasat sezonunun başladığını belirten Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, buğdayın şu anki durumunun iyi gittiğini, 15 gün içinde hasadın biteceğini ve ortalama 400 kilogram verim beklediklerini söyledi.

“BUĞDAY İYİ DURUYOR ORTALAMA 400 KİLO BEKLİYORUZ”

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı “2022 sezonu başladı. Geçtiğimiz hafta Cuma günü başladı. Geçen yılki verim yok ama iyi bir verim bekliyoruz. Edirne’nin ortalama 400 kilo demiştik yine bu ortalama bozulmayacak gibi görünüyor. Verim ortalaması vermeyim. Şu anda buğdayın durumu iyi gidiyor. Ürünleri toplamaya başladık. Şu ana kadar bir kısmı hasat edildi. Yüzde oranını bilemeyeceğim ama. Bayağı kısmı hasat edildi. Daha ilk günleri bu hasadın. Allah kısmet ederse bir haftada biter gibi görünüyor. Edirne’nin ilçelerinde hasada başlanmayan yerler var. Aşağı yukarı Edirne genelinde 15 gün içinde hasat biter diye bekliyoruz. Şu ana kadar hasat ettiğim yerlerde 350 ile 500 kilogram arası verim gördüm ben. Ama bu bölgesel değişecektir. Yani kötü bir yıl değildi. Allah üreticilerimize hayırlı ve bol kazançlı bir yıl nasip etsin. Allah afat tufan vermeden ürünlerini hasat etmeyi nasip etsin. Üreticimiz hayırlı bol kazançlı bir hasat diliyorum” dedi. Haber Merkezi

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Hasat Başladı… Hasat Başladı…
Yorumlar (0)