Kuvvetli Rüzgarlar, Orman Yangınlarını Kontrol Edilemez Hale Getirdi
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının son birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu tarafından hazırlanan ilimizin güney bölgesinde bulunan yangın gözetleme kuleleri konul

Edirne İl Genel Meclisi'nin 5. birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Yoklamanın alınması ve tutanak özetlerinin okunması ile başlayan toplantı rapor sunumları ile devam etti.

Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu Başkanı İsmail Aliş tarafından sunulan raporda, yağışların azalması ve hava sıcaklıklarındaki artışların bitki örtülerini kuruttuğu belirtildi.

Kuvvetli rüzgarların artmasıyla orman yangınlarının kontrol edilemez bir hale geldiğine değinen Komisyon Başkanı Aliş, "Araştırmalarda orman yangınlarının yüzde 88'i insan kaynaklı olduğu belirtilmektedir. İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile 31 Ağustos tarihine kadar ormanlık alanlara giriş ve ormanlık alanlarda kamp yapılması yasaklandı. Edirne ilinin en yoğun orman bölgesi olan güney bölgesi aynı zamanda yaz aylarında en turistlik bölgesi konumundadır" ifadelerine yer verdi.

Keşan-Enez sınırlarında kalan ormanlarda Keşan Orman İşletme Müdürlüğü bünyesine bağlı olarak 6 ilk müdahale ekibi ve 6 yangın gözetleme kulesinin olduğunu söyleyen Aliş, Bu kule ve ekiplerin çoğunluğunun Korudağ'da bulunduğunu aktardı.

"Akıllı yangın gözetleme kuleleri önemli destek sağlayacak"

 2022 yılı 3 Ağustos tarihine kadar Keşan Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dahilinde toplam 5 orman yangınının meydana geldiğini ve 2,5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü aktaran Aliş, "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de orman yangınları ile mücadele, yeni teknolojilerin de devreye sokulması ile daha etkin hale getirecektir. Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan son açıklamada Türkiye, orman yangınlarını gözetlemede İHA kullanan ilk ülke konumuna geldiği, akıllı yangın gözetleme kulelerinin önemli destek sağlayacağı belirtilmektedir" şeklinde konuştu.

Özlem Ceylan- Edirne Haber

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)