Demirkıran: “Gümrük kapıları ‘çile kapısı’ olmasın!”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, yaptığı açıklamada, yaz sezonu dolayısıyla gümrük kapılarında aşırı kuyrukların oluştuğuna dikkat çekerek, gümrük kapılarının “çile kapıları” olmaması konusunda yetkilileri uyardı.

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, yaptığı açıklamada, yaz sezonu dolayısıyla gümrük kapılarında aşırı kuyrukların oluştuğuna dikkat çekerek, gümrük kapılarının “çile kapıları” olmaması konusunda yetkilileri uyardı.

Demirkıran’ın açıklaması şöyle; “1961 yılında ülkemizden Avrupa ülkelerine başlayan işçi göçü ile bugün Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan insanlarımızın sayısı 5 milyonu aşmıştır. Bu insanlarımız tatillerini geçirmek üzere yaz sezonunda çoğunlukla karayoluyla 2-3 bin Km’lik yolu kat ederek ve 5-6 gümrük geçerek Türkiye’ye ulaşmaktadırlar. Son günlerde Gümrük kapılarındaki yığılmaların bugüne kadar görülmemiş boyuta ulaştığı haberlerini alıyoruz.”

“Gurbetçiler, yetkililerin neden gerekli tedbirleri almadıklarını soruyorlar”

Ali Demirkıran, sözlerinin devamında, “Yurtdışından gelen bazı gurbetçi vatandaşlarımızla bizzat yaptığımız görüşmelerde Kapıkule Gümrük kapısında 9 saate kadar bekleyenler olduğunu söylediler. Bu büyük bir çiledir. Gurbetçiler bu yaşananların nereden kaynaklandığını, yetkililerin neden gerekli tedbirleri almadıklarını soruyorlar.” şeklinde konuştu.

Dile getirilen şikayetler…

Demirkıran, bazı yolcuların dile getirdikleri şikâyetleri ise şöyle sıraladı; “Gümrüklerde organize yetersizliği, yönlendirme olmayışı veya yetersiz oluşu, kolaylık sağlanması için Bulgaristan yetkilileri ile görüşülüp gerekli tedbirler alınmalı, aşırı kalabalık olduğu durumlarda gümrük sahasını organize edecek, yol gösterecek ayrıca görevliler bulundurulmalı.”

Haber Merkezi

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)