Hem Bölgenin Hem İlçenin Ekonomisine Katkı Sağlayacak
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Umat İpsala Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A. Ş. Genel Kurulu yapıldı.

Umat İpsala Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A. Ş. Genel Kurulu yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Çanakkale Borsa Başkanı Kaya Üzen, "Bekleme alanlarında konforlu bir hizmet vermek için tır parkı yapılmasına karar verdik. Yaklaşık 100 dönümlük araziye 300 tır ve 100 küçük araç alacak şekilde park alanı oluşturduk" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nin (TOBB) öncülüğünde kurulan, Çanakkale Ticaret Borsasının da iştirakçi olarak yer aldığı ve Başkanlığını Borsa Başkanı Kaya Üzen`in yürüttüğü UMAT İpsala Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. 2021 yılı Olağan Genel Kurulu, gerçekleşti. Kurula Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılım gösterdi. UMAT İpsala Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Başkanı Kaya Üzen`in açılış konuşmaları ile başlayan genel kurulda, 2021 yılı faaliyet raporu, finansal tabloları, yönetimin 2021 yılı faaliyetleri ibrazı hususu görüşüldü. Modernizasyonu tamamlanan İpsala Gümrük Kapısı ve yeni yapılan Tır Parkı projelerini ve şirketin çalışmalarını içeren bir sunum gerçekleştirildi. Başkan Üzen konuşmasında İpsala Sınır Kapısı modernizasyonunun tamamlandığını söyledi. Sınır kapısındaki peron sayısının 18`e yükseltildiğini belirten Başkan Kaya Üzen, "5 tır girişi, 5 tır çıkışı, 4 küçük araç girişi ve 4 küçük araç çıkışı şeklinde büyük bir gümrük kapısı oluştu. Bu gümrük kapısı sayesinde gümrükle ilgili işlem hacmimiz genişledi" dedi. Yunanistan`ın, sınır kapısının kapasitesine cevap verememesi nedeniyle tır şoförlerinin bekleme yaptığını anlatan Üzen, "Bekleme alanlarında konforlu bir hizmet vermek için tır parkı yapılmasına karar verdik. Yaklaşık 100 dönümlük araziye 300 tır ve 100 küçük araç alacak şekilde park alanı oluşturduk. Ayrıca sosyal donatı alanları da yaptık. 20 personel, tır şoförlerine ve gurbetçilere hizmet verecek." dedi.

"Hem bölgenin hem ilçenin ekonomisine katkı sağlayacak"

1915 Çanakkale Köprüsü`nün açılışının ardından uluslararası ticaretin İpsala Sınır Kapısı yönüne kaydığını dile getiren Başkan Üzen, Kapıkule Sınır Kapısı`ndan sonra İpsala Sınır Kapısı`nın Avrupa`ya açılan ikinci büyük kapı olduğunu belirterek, "Kapıkule`nin rakamlarına ulaşacağız. Tır parkı sadece bölge ekonomisine değil, ilçenin ekonomisine de katkı sağlayacak. Hem istihdam alanları oluşturulacak hem de bu yöndeki ihtiyaçlar karşılanacak" diye konuştu. Başkan Üzen son olarak "İpsala Sınır Kapısı`nda oluşturulan modern ve ihtiyaçlara cevap verecek tır parkını 1 ay içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini kaydederek, desteklerinden dolayı Ticaret Bakanımız ve TOBB Başkanımız Başta olmak üzere Sayın Valimize, İpsala Kaymakamımıza, oda ve borsa başkanlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" sözlerine yer verdi.
(Atilla Akın-Çanakkale Olay)

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)