Haydi Güreşlere…
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Çarşamba günü kortej yürüyüşü ile start alan 21.nci İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarında bugün pehlivanlar er meydanına çıkacak.

İpsala’nın "21. Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı" Çarşamba günü saat 17.00’de kortej yürüyüşü ile start aldı.
Program kapsamında oluşturulan kortej, Atatürk Anıtı'na yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk sunuldu.
İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, açılış programında yaptığı konuşmada, salgın nedeniyle 2 yıldır düzenleyemedikleri festivali yeniden yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Ünsal, festivalin, ilçenin en önemli değeri olan pirincin tanıtımına büyük katkı sağladığını dile getirdi.
Dolu dolu bir program hazırlandığını belirten Ünsal, "Festivalde birbirinden değerli sanatçılarımız sahne alacak. Festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili de güzel bir festival geçmesi temennisinde bulundu.
Burada folklor gösterileri ve Hip-Pop müziğinin ardından İpsala Belediye Başkanı Abullah Naci Ünsal ve protokol üyeleri konuşmalarını yaptı. Ardından toplu sünnet çocuklarının takı töreni ile devam eden program sonunda pilav ve ayran ikram edildi.

AYDİLGE COŞTURDU

Saat 21:00’da Müzik severler İpsala’lı Sedat İşçi ve Grubu ile ritim tuttu. 1 saatin sonunda Şarkıcı Aydilge sahneye çıktı.
Geceye haraketli şarkıyla başlayan Aydilge gençleri coşturdu. Sahne bitiminde İlçe Kaymakamı Ömer Sevgili ve Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal İpsala Pirincini hediye ettiler.

FESTİVALDE DÜN..

İpsala Belediyesi tarafından, bu yıl 21.'si gerçekleştirilen Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı dün saat 15.00’de 4 kategoride pirinç yemekleri yarışması yapıldı.
Belediye Düğün Salonunda yapılan yarışmada birbirinden farklı lezzetler dereceye girmek için yarıştı.
Gecenin son etkinliğinde ise Ozan Aypar ve grubu sahne alırken, gecenin finalini Hande Ünsal yaptı.
 
FESTİVALDE BUGÜN..

Festival kapsamında bugün "Geleneksel Kel Aliço Pehlivan Yağlı Güreşleri" gerçekleştirilecek.
İpsala’da geleneksel hale getirilen Kel Aliço Pehlivanı Anma ve Yağlı Güreşler bu gün fuar alanında yapılacak.
2022 Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek, İsmail Balaban ve Recep Kara ile 24 pehlivanın yer alacağı Kel Aliço Pehlivanı Anma ve Yağlı Güreşler saat 10.00’da Kel Aliço’nun mezarının ziyaret edilmesi ile başlayacak.
Saat 13.30’da Cumhuriyet Meydanınki Atatürk Anıtı önünden davul zurna eşliğinde fuar alanındaki güreş meydanına hareket edilecek.
Gece saat 21.00’de Grup 7’li ve Hüsnü Şenlendirici konseri ile gece sona erecek.
Konser, çeşitli yarışmalar ve etkinliklerin düzenleneceği festival, 11 Eylül'de sona erecek. Haber Merkezi
 
 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Haydi Güreşlere… Haydi Güreşlere… Haydi Güreşlere… Haydi Güreşlere… Haydi Güreşlere… Haydi Güreşlere… Haydi Güreşlere… Haydi Güreşlere… Haydi Güreşlere…
Yorumlar (0)