Gökdoğan Roketi, Teknofestte
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Trakya Üniversitesi Simurg roket takımı tarafından hazırlanan orta irtifa roket projemiz Tuz Gölü Roketsan tesislerinden fırlatıldı.

Yapılan değerlendirme sonucunda atış hakkı kazanan 60’a yakın roket arasında ilk 10 kalarak Teknofest Karadeniz daveti aldı. Teknofest Uzay ve Havacılık alanında sergilenen roket katılımcılar tarafından ilgi gördü. Takımdan 7 kişi standa hazır bulundu. Öğrencilerimiz diğer roket takımları ile bilgi paylaşımında bulunarak tecrübeleri arttırma imkânı buldu. Önümüzdeki yıl daha iyi çalışmalar yapabilmek adına görüş alışverişi yapıldı.

Teknofest alanında öğrencilerimiz T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Baykar CEO Haluk Bayraktar, Sanayi Bakanımız Mustafa Varak, Tübitak Başkanı Hasan Mandal, TEI - CEO Mahmut Faruk Akşit, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm ofis başkanı Ali Taha KOÇ, Roketsan CEO Murat İkinci ile sohbet etme ve hatıra fotoğrafı çekilme imkânı buldu.

Öncelikle Takıma gösterdikleri bu başarı için teşekkür ediyor ileride daha iyi başarılara ulaşmalarını temenni ediyorum.

 

 

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)