Güreşlerde İbrahim Girgin Unutulmadı.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

21.İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında gerçekleştirilen Kel Aliço Pehlivanı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri, Güreş alanında merhum güreş ağası İbrahim Girgin anısına düzenlendi.

  1. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı Kapsamında gerçekleştirilen Kel Aliço Pehlivanı Anma Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlığını Hasan Cengiz kazandı. Bu yıl ağalığı yine Borsa Başkanı Necmi Sezer aldı.

Güreşlere katılan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, açılışta yaptığı konuşmada, "Yağlı güreşler sadece bir spor dalı değildir, yağlı güreşler kendi içinde cazgırı, davul zurna ekibi, hakemi ve pehlivanıyla bir kültüre sahiptir. “Vali Kırbıyık, güreşlere katılan tüm pehlivanlara başarı diledi.

Müsabakalarda, çeşitli boylarda 300 pehlivan birbirine üstün gelmek için mücadele etti.

Başpehlivanlık güreşlerinde ise 19 sporcu kol bağladı. Finalde Hasan Cengiz ve Nedim Gürel karşılaştı. İki tecrübeli pehlivanın birbirini tartmasıyla geçen ilk dakikalar kıran kırana mücadeleye dönüştü. Güreşler hava kararana dek devam etti.

Puanlamaya kalan güreşte Cengiz, yaptığı oyunla rakibi Gürel'i yendi. Üçüncülük kürsüsünü ise Faruk Akkoyun ve Tanju Gemici paylaştı. Güreşlerin ardından Cengiz'e altın kemer, dereceye giren pehlivanlara kupa ve madalyaları verildi.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Güreşlerde İbrahim Girgin Unutulmadı. Güreşlerde İbrahim Girgin Unutulmadı. Güreşlerde İbrahim Girgin Unutulmadı.
Yorumlar (0)