Balcılar: “Üretici, Açıklanan Fiyatlardan Memnun”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; TMO tarafından açıklanan alım fiyatlarının üreticiyi tatmin ettiğini kaydetti.

“Açıklanan fiyatlar, üreticiyi tatmin edicidir”

TMO tarafından çeltik alım fiyatlarının açıklandığını belirten Balcılar“Bu yıl, ürününe iyi bakan ve tarlasından ürün alan insanlar için güzel bir yıl olacak. Üreticinin mağduriyeti önlenmiş olacak. Geçen yıl colombo cinsi çeltiğe 4 TL verilirken, şimdi 12,5 TL verildi. Cammeo cinsi çeltiğe 5,2 TL iken, bu yıl 14,5 TL verildi. Açıklanan fiyatlar, üreticiyi tatmin edici rakamlardır. Üreticinin %90’ı açıklanan fiyatlardan memnun. Çeltik ürünü bu yıl kıymetli olacak. Üreticiyi mağdur etmeyecek fiyatlar açıklandı.” dedi.

“TMO, 1 hafta ya da 10 gün içerisinde alımlara başlayacak”

Sedat Balcılar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece fiyat açıklamak yeterli olmuyor. TMO ve Tarım Kredi piyasaya girip mal almazsa, fiyatlar otomatik olarak aşağıya düşüyordu. TMO Genel Müdürüyle yaptığımız görüşmede, 1 hafta ya da 10 gün içerisinde alımların başlayacağını ve üreticinin ürününü son tanesine kadar alacağını bizlerle paylaştı. Üç harfli marketlerden, önden bağlantı yapan sanayiciler harmanda üreticiden orta taneyi 9-10 TL’den, uzun taneyi 12 TL’den alıp taahhütlerini yerine getirme hesabındaydı. Ama fiyatların açıklanmasıyla birlikte işin rengi değişti. İyi fiyat açıklayana ve buna sebebiyet veren herkese teşekkür ederim.”

“Bu yıl herhangi bir zam söz konusu değil”

Hamzadere Sulama Birliği tarafından sulama fiyatlarına yapılmak istenen zam oranı hakkında değerlendirmelerde bulunan Balcılar, şunları söyledi: “2022 yılı için üreticilerin telefonlarına sulama fiyatlarında %45 oranında artış yaşandığı ifade edildi. Bu durum üreticilerde infial yarattı. Çakmak Barajı’nda, Karasaz Sulama ve Karpuzlu Barajı’nda herhangi bir zam talebi olmamış. Yaşanan sorunları yetkili mercilere ilettik. Valimiz, Kaymakamımız ve AK Parti İl Başkanı Belgin İba, üreticiye sahip çıkarak, zam talebi ret edildi. Bu yıl herhangi bir zam söz konusu değildir. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

(Haber: Deniz Çil- Gazetesaros)

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)