Hüseyin Darcan, “Çeltik Fiyatı İyi Ama Ayçiçek Fiyatı Beklenenden Düşük”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan açıklanan çeltik taban fiyatlarının ardından bir açıklama yaparak, taban fiyatın üreticiyi memnun ettiğini belirtti.

Darcan, “Maliyete göre çeltik de iyi bir fiyat verildi. Biz ortalama maliyet çıkarıyoruz, gerçi ortalama maliyetin dışında daha yüksek maliyetle üreten arkadaşlarımız var. Daha düşüğüne de üreten arkadaşlarımız var. Bizim dekara belirlediğimiz maliyet 10.324 TL idi. Gübre ve mazot bu seviyelerde kalırsa arkadaşlar önümüzdeki yıl, biraz daha üretim yapabilirler. Ama gübre ve mazotta artış olursa tabi bu fiyatlar vatandaşımızı tatmin etmez. Biz icar maliyetini 1.300 TL falan gibi koyuyoruz, ama dönümüne 3.000 TL icar maliyeti gözüküyor. 2.000 TL verenler de var. Biz ortalama bu fiyatı belirliyoruz. Tabi memnun olanlar da olacak memnun olmayanlar da olacak. Beklentimizin bir tık altında ama üreticimizin zarar etmeyeceği bir fiyat.

Darcan, dün Edirne’de Ziraat Odası Başkanları olarak bir araya geldiklerini belirterek, Ayçiçek üreticisinin mağdur olduğunu belirterek şunları söyledi.

AYÇİÇEĞİ ÜRETİCİSİ MAĞDUR

Bugün de Ziraat Odası başkanları olarak Edirne’de bir araya geldik. Burada esas konu ayçiçeği idi. Biz bu toplantıyı bir hafta önceden kararlaştırmıştık. Tabi bu toplantıdan önce çeltik fiyatları da açıklandı. Çeltik de gündeme girmiş oldu.

Ayçiçeği beklentilerin altında kaldı. Toplantıda  da ayçiçeği üreticisinin beklenen ilgiyi göremediği, her karış toprak ekilsin denilmesine rağmen Ayçiçek için taban fiyat beklentilerin altında oldu. Gereken yapılacaktır dendi. Tarım Bakanı 12 TL bir fiyat telaffuz etti ama kim tarafından alım yapılacağından bahsetmedi. Tarım Kredi Kooperatifi’nin kendi alım fiyatı 11.5 TL idi. Bu beklentilerimizin altında en çok zarar eden üreticimiz ayçiçeği üreticimiz oldu. “( Erdoğan DEMİR- Volkan Gazetesi)

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)