Gülen Şimşek 100. Yılında Keşan Sempozyumu’na Katılacak.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Gazetemiz yazarı Sevtap Gülen Şimşek,Keşan'da düzenlenecek sempozyumda bildiri sunacak.

17- 18 Kasım tarihlerinde Keşan’ın Kurtuluşu için düzenlenen sempozyuma Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun daveti üzerine: ‘Türkiye’ye Pomak Göçleri, Göç Politikası ve Keşan Pomakları’ Başlığı ile bildiri hazırlayan Sevtap Gülen Şimşek programda sunum yapacak.

İpsala- Yenikarpuzlu kasabasında doğup büyüyen ve kendisi de Pomak olan Gülen Şimşek köklerinin bulunduğu bölge ile alakalı çalışma yapmaktan büyük keyif aldığını dile getirdi.

Ayrıca: ‘Göç kavramı çok eski tarihten beri var olup daha rahat bir yaşantı sürebilmek için; ekonomik, siyasi, dini, askeri birçok nedenle gerçekleştirilmiş, insan hayatını etkilemiştir.

1877 Osmanlı- Rus Savaşı, Balkanlardaki Osmanlı hakimiyetini büyük oranda kaybettirmiş ve bu tarihe dek adından ayrı bir şekilde hiç bahsedilmemiş olan Pomaklar çalışmanın konusunu oluşturmuştur.’ Şeklinde konuştu. Ocak ayında Yüksek Lisans eğitimini bitirerek Bilim Uzmanı unvanını alan Gülen Şimşek ilçemizi onurlandırırken çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)