Şimşek, TMO Açıkladığı Fiyat Gibi Alım da Yapması Gerekiyor ki Piyasa Oluşsun
Paylaş
Tweetle
Paylaş

"TMO açıkladığı fiyat gibi alım da yapması gerekiyor ki piyasa oluşsun"

Babası Dr. Gürsel Şimşek'in vefat etmesinin ardından, çeltik üretimi yapan aile şirketinin başına geçerek çeltik üretimine devam eden Dr. Aybars Şimşek, TMO'nun açıkladığı çeltik fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.
 
Şimşek, çeltikte geçen yılki üretim sezonunda yaşanan hastalık sürecinin, bu yıl iklimsel koşulların da etkisiyle yaşanmadığını dile getirerek, "Hastalık anlamında bu yıl daha pozitif bir sezon yaşadık. Hem yüksek sıcaklıklar olmadı, hem poyraz etkili oldu. Bazı bölgelerimizde dolu ve rüzgar nedeniyle yatan çeltikler olsa da, bunlar büyük bir zarara neden olmadı." dedi.
 
"TMO açıkladığı fiyat gibi alım da yapması gerekiyor ki piyasa oluşsun"
 
Girdi maliyetlerinde bir önceki üretim sezonuna göre yaşanan artışa da değinen Aybars Şimşek, "Geçtiğimiz yıl 4-5 TL'ye aldığımız mazotu, bu üretim sezonunda 24-25 TL gibi fiyatlara aldık.
Gübrede de aynı durum söz konusu oldu. Bunları göz önüne aldığımızda geçtiğimiz gün açıklanan fiyatlar çeltik üreticilerini mutlu etti. Baktığımızda, açıklanan fiyat maliyetlerimizin biraz üzerinde. Gelecek yıla umutla bakacağımız bir fiyat açıklandı.
 
TMO açıkladığı fiyat gibi alım da yapması gerekiyor ki piyasa oluşsun. Böylece tüccar da daha yüksek fiyatlardan mal almaya çalışsın." diye konuştu. Haber / FOTO İlker Gürel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar