Sarıcaalili Kadınlar Kalp Sağlığı İçin Yürüdü
Paylaş
Tweetle
Paylaş

29 Eylül Dünya Kalp Günü ve 1-2 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında İpsala’nın Sarıcaali Köyü’nde yürüyüş etkinliği düzenlendi.

HABER MERKEZİ

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi’nden yapılan açıklamada, kalp ve damar hastalıklarının dünya genelindeki ölümlerin en sık sebebi olduğu ve bu hastalıklara bağlı ölümlerin her yıl artarak devam ettiği belirtilerek, “Sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımı kalp ve damar hastalıklarının % 80’inden sorumludur. Dünya Sağlık Örgütü tarafından kalp ve damar hastalıklarına sebep olan davranışsal risk faktörlerine dikkat çekmek amacıyla 29 Eylül Dünya Kalp Günü ve 1-2 Ekim Dünya Yürüyüş Günü olarak kutlanmakta olup ülkemizde de Sağlık Bakanlığı tarafından konu ile ilgili çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu kapsamda Sarıcaali Sağlık Evi’nde görevli Ebe Selver Murat tarafından köy halkına yönelik yürüyüş etkinliği düzenlenmiştir” denildi.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Sarıcaalili Kadınlar Kalp Sağlığı İçin Yürüdü Sarıcaalili Kadınlar Kalp Sağlığı İçin Yürüdü
Yorumlar (0)