TMO Genel Müdürü Güldal, “Üreticiyi Koruyacağız, Tüketiciyi Kollayacağız”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın İpsala programı kapsamında ilk ziyaretini İpsala Ticaret Borsasına gerçekleştirdi.

İpsala Ticaret Borsası ev sahipliğinde Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya; TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, İlçe Kaymakamı Ömer Sevgili, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, Oda ve Borsa Başkanları, Sanayiciler, Üreticiler, Ziraat Odaları Başkanları, İlçe Tarım Müdürü Olcay Karbuz, Köy Sulama Kooperatif Başkanları, Çeltik Üreticileri Başkanı Sedat Balcılar ve üyelerin ’in katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan İpsala Ticaret Borsası Başkanı Necmi Sezer tüm katılımcılara teşekkür ederek şu ifadeleri kaydetti:

“Sayın Kaymakamım, Sayın TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve ekibi, Sayın Belediye Başkanım, Ticaret Odaları ve Ticaret Borsalarımızın Başkanları, Ziraat Odaları Başkanları Borsamız adına hepinizi saygı ile selamlıyorum.

2022 Yılı Çeltik hasadının tahminlerimize göre verimlilik ve randımanında olumsuz bir durum görmemekteyiz. Edirne’de 2021 yılı Aralık ayında Genel Müdürümüzün katılımı ile yapılan toplantıda 2022 yılı girdi maliyetleri hesaplanarak ürüne iyi fiyat verileceği sözünü almıştık. Sözünü tuttular ve ürünümüze gereken değer verildi. Tüm üyelerimiz, çeltik üreticilerimiz adına TMO Genel Müdürlüğü yetkililerine, Tarım Bakanımıza bir kez daha teşekkür etmek isterim.

Son yıllarda dünyada yaşanan olumsuzluklar gıdanın ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Çok parası olan ülkeler bile ne yapacaklarını şaşırdı. Üreten bir ülke olarak devlet büyüklerimizin de Tarımsal üretime, hayvansal üretime, gençlere dönük yaptığı projelere, Köye dönüş projelerine, GES Projelerine verdiği destek sayesinde üretim önemsenmiş ve her türlü girişimler yapılmıştır.

Toplantıda görüşülmesi adına, Tarım yapan nüfusun yaşlanması, gençlerimizi üretmeye teşvik etmek, Üreticilerin piyasayı çeltiksiz bırakmaması gibi bir sürü konumuz var. Bu konuların görüşülmesi için sözü Genel Müdürümüze bırakmak isterim. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Borsa Başkanı Necmi Sezer’den sonra söz alan üreticiler ve Sanayiciler talep istek ve önerilerini Güldal’a ilettiler. Konuşmacıları dinleyip notlar alan Güldal İpsala’ya gelerek birlikte olmaktan memnuniyetlerini dile getirdi.

“ÜRETİCİYİ KORUYACAĞIZ, TÜKETİCİYİ KOLLAYACAĞIZ”

Yeni yapılan Borsa seçimlerinin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Güldal, “ İstikrar oluşturulan bir piyasada üreticiyi korumak, stokları yurt içinden karşılamak ilk önceliğimiz. Temel gıda maddelerinden olan pirincin de büyük bir bölümü Edirne’den karşılanıyor. Üreticiyi koruyacağız ama tüketiciyi de kollayacağız. Üretici ürünü depolarda bekletip fiyat farklılıkları oluşmasını beklememelidir. Bizlerin görevi de hasat zamanı üreticilerin ürünlerinin değerlendirmesini yapıp, emeğinin karşılığı olanı almasını sağlamak. Geçen yıl gibi üreticilerin memnun olarak ürünlerini satmasını diliyoruz”

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri TMO Genel Müdürü Güldal, ?Üreticiyi Koruyaca??z, Tüketiciyi Kollayaca??z? TMO Genel Müdürü Güldal, ?Üreticiyi Koruyaca??z, Tüketiciyi Kollayaca??z? TMO Genel Müdürü Güldal, ?Üreticiyi Koruyaca??z, Tüketiciyi Kollayaca??z? TMO Genel Müdürü Güldal, ?Üreticiyi Koruyaca??z, Tüketiciyi Kollayaca??z?
Yorumlar (0)