Balcılar, Devletin Gücünü Yanımızda Gördük
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; TMO’nun fiyatları revize etmesinin üreticiyi mutlu ettiğini kaydetti.

“FİYAT ARTIŞI ÜRETİCİ, AÇISINDAN CAN SUYU OLDU ”

İpsala bölgesinde çeltik hasadının devam ettiğini belirten Balcılar, “Bölgemizde, çeltik hasadı %35 seviyelerine ulaştı. Meriç, Uzunköprü ve Edirne bölgelerinde ise, %15 seviyelerine ulaştı. Hasadın sürdüğü bu süreçte,TMO’nun fiyatları revize etmesi üreticileri mutlu etti. Fiyatlar, kilogram başına 1 TL artırıldı. Biz, çeltikte böyle fiyatların açıklanacağını beklemiyorduk.

Bu sürpriz oldu. Fiyat artışı üretici, açısından can suyu oldu. Allah bereket versin. Üretici arkadaşlarımıza ve kardeşlerimize hayırlı olsun.” dedi.

“DEVLETİN GÜCÜNÜ YANIMIZDA GÖRDÜK ”

Sedat Balcılar, sözlerini şöyle tamamladı: “TMO yetkililerine, üreticilerin yaşadığı sorunları anlattık. Üreticiler olarak, fiyattan ziyade, geçmiş yıllarda tarla günü yapıyorduk ve kendimiz çalıp, oynuyorduk. Ama bu defa devlet yetkilileri yanımızdaydı. Vali, İpsala ve Keşan kaymakamları, TMO Genel Müdürü, Edirne’deki tüm kurum amirleri tarla gününe katılması biz üreticileri mutlu etti. Onlarla iletişimde bulunduk. Devletin gücünü yanımızda gördük. Sezonun hayırlı olmasını diliyorum.” (Haber: Nilüfer Çelik -Gündemsaros)

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)