İpsala’da Etkin Aşı Çalışması Yapıldı
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi Keşan, İpsala ve Enez Toplum Sağlığı Merkezleri ile birlikte “Soğuk Zincir” aşılama çalışması gerçekleştirdi.

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılan duyuruda, “Etkin bir aşılama için aşılar, üretildikleri fabrikadan uygulanacak kişiye +2/+8 derece ısıda ve güneş ışınlarından korunarak ulaştırılmalıdır. Aşıların soğuk olarak taşınması ve saklanmasını sağlayan araç gereç ve işlemlerin tümüne “soğuk zincir” denir. “Soğuk Zincir ”in kurallarına göre uygulanması aşılama hizmetinin temel taşlarından biridir. Bu yüzden kuralların doğru bir şekilde uygulanması ve uygulamaların sürekli kontrol edilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda Keşan, İpsala ve Enez ilçelerindeki Aşı Birimleri ile Aile Hekimlikleri Aşı Dolaplarının ilçe içi ve ilçeler arası çapraz denetimleri düzenli olarak yapılmaktadır. İlçeler arası Çapraz Denetim kapsamında Enez İlçe Devlet Hastanesi Aşı Birimi, Enez ASM ve Büyükevren ASM bünyesinde yer alan Aşı Dolaplarının denetimi, İpsala Toplum Sağlığı Merkezi Aşı Birimi Sorumluları Hemşire Pınar Balcı, Ebe Sevim Gündüz ve Şoför Erol Aba tarafından yapılmıştır.

Denetim; aşı odaları, aşı dolapları ve aşıların fiziki açıdan kontrolünü, Aşı Takip Sistemlerinin aşı dolabı ve bilgi işlem sistemi ile olan bağlantılarını, Genişletilmiş Bağışıklama Programı’nın ilgili birim tarafından uygun yapılıp yapılmadığının kontrolünü içermektedir ”denildi. Haber Merkezi

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)